Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat zklušenějších.
Jedná se mi o rekonstrukci domu. Zasílám fotky.
Chtěl bych se zeptat, kolik by mohla stát rekonstukce střechy(nevím počítám i trámy že budou potřeba), když bych bral základní šindel.
A hlavní je jestli někdo nezná systém tohoto starého stavení.
Z boční strany jsou viděl (prkna)-trámy místo cihel? jak je to pak s fasádou.Vůbec nechápu jak je barák řešen, když nemá všude cihly po obvodě.
Děkuji
Mně to připadá jako by to byla omítnutá roubenka, nebo hrázděný dům. Nasvědčovala by tomu i ta malá okna. Vypadá to jakoby při minulé zekonstrukci chtěl někdo udělat z roubenky panelák. Ostatně omítka půjde asi dolů, takže na to přijdeš, jak je to postavené. A co zevnitř? Tam se způsob konstrukce zjistit nedá? To jsou ale jen moje dohady, nejsem stavař.
Potřebuju právě narazit na stavaře.
Chtěl bych to koupit a bojím se co z toho vyleze.
Tady foto kde jsou vidět ty trámy.
je to hrázděné zdivo - cs.wikipedia.org/...
Proč chcete měnit funkční betonky na střeše za šindel?
Nejdůležitější pro rozhodnutí o nákupu je stav dřevěné konstrukce- napadení houbami nebo hmyzem.
Ze zkušeností máme se synem názor,takovou barabiznu zbourat a stavět znovu.Jde asi jen o to,aby člověk někde přečkal do doby,než to bude obyvatelné.
JABRAKA
Rekonstrukci máme částečně taky za sebou. Určitě není důvod barák bourat a asi málo lidí má možnost to udělat a postavit znovu... Střechu jsme ještě nedělali, ale čeká nás asi příští rok. Záleží z čeho ji budete dělat. 100m čtverečních může vyjít na 30 tisíc, ale třeba taky na sto. Pokud chcete měnit i trámy, pokud je to tedy nutné, budete muset připočítat cenu ještě za trámy. Na našem webu jež uvádím níže, je několik fotografií z naší rekonstrukce. Pokud by jste měl zájem, klidně napište na web do knihy nnávštěv a můžeme se domluvit, že bych Vám poslal víc fotek a informací. Dělali jsme spoustu věcí od kanalizace a sklepa až po zobytnění horní patra...![]()
Petr
Má rada se vám asi nebude líbit.Dům chcete teprve koupit? než opravovat starý, který stejně nikdy nebude tak jak chcete je lepší stavět na zelené louce. Chalupu-velké hospodářské stavení opravujem vytrvale roky, byl to danajský dar po rodičích, stojí to spousty peněz a když už si myslíme, že je hotovo začnem opět opravovat co se zatím pokazilo. Nová střecha-komplet i krovy, nová termo omítka a stejně to místy vlhne, podřezání domu, nová okna a tak bych mohla pokračovat do nekonečna. Střecha sedlová 17x7 asi, okapy-cca.200 000 před 7lety. Vaše Foto sice nevypadá až tak špatně ale do oprav starého baráku bych cíckrát už nešla.
Jen k ceně té střechy - chci se pochlubit
. Jako u všeho jiného to chce poptávat u více firem. Já jsem poptával střechu cca 100m2. Dostal jsem nabídky i na 250.000. Potom se další pohybovaly okolo 170.000 za obyčejné tašky nebo za cembrit. Nakonec se ozvaliz jedněch stavebnin, že to udělají za 140.000 v glazurovaných taškách. V ceně jsou 2 střešní okna, oprava komína, kompletní oplechování a všechny klempířské prvky.
Každý objekt lze opravit, je to otázka znalosti, šikovnosti a peněz. Cena nelze stanovit podle fotek, ale dle místního šetření. navíc mi chybí rozměry a místo nemovitosti.
Navrhuji, pozvěte firmu na střechy a oni prolezou půdu, krovy, latě a nabídnou řešení.
Pak pozvěte dalších pět a můžeme porovnávat. Pak se třeba ukáže, že omylem firma nezapočítala lešení, páč si mysleli, že je to zajistíte vy, nebo oplechováni a podobně. Co komíny také?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.