Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bydlím v dvoupodlažním panelovém domě.
Moje celková roční spotřeba elektřiny je cca 10 MWh (vytápění elektrokotlem - výkon 8kw), v bytě 4 osoby, podemnou nevytápěné prostory (sklepy), v zimním období vytápím na 20 stupňů
Můj soused nademnou má spotřebu cca 4 MWh (vytápění infrapanely - příkon 4 kw) , v bytě 2 osoby, nad ním nevytápěné prostory (půda), v zimním období vytápí 2 místnosti na 19stupňů, jednu na 20-21 stupňů, a v jedné místnosti netopí vůbec (teplota tam neklesá pod 17 stupňů) /termostaty v každé místnosti/
Otázka: Je možné, že ho "vytápím" stropem a tím mám tak vysokou spotřebu?
Nebo je to spíš starým elektrokotlem, nastavením kotle nebo něčím jiným?
Předem děkuji za názory
Samozřejmě že souseda "chtě nechtě" částečně vytápíte a poskytujete mu "podlahové vytápění". S tím se ale v podstatě dá pramálo udělat, teplo jde nahoru..a stropy asi nijak extra izolované nejsou (tedy spíše vůbec).
Druhá věc je ta, že soused používá infrapanely, to je jiný princip vytápění mající své výhody i nevýhody.
Nemyslím si, že by takový rozdíl udělal únik stropem. Soused nahoře má daleko větší tepelné ztráty stropem díky půdě nad ním. Podle mého je hlavní příčina v elektrokotli a způsobu vytápění. A samozřejmě ty dva lidi navíc budou taky znát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.