Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zámková dlažba a kořeny stromu

Od: zakk odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
chci se pustit do pokládky zámkové dlažby cca 10 m2. Bude se jednat o plato na občasné venkovní posezení. Půdorys chci ve tvaru obdélníku osadit obrubníky 20 cm výška, osazené v betonu. Vnitřní půdorys chci zakopat o cca 10 cm a vysypat drtí 4/8. Ovšem v okolí jsou vzrostlé borovice. Nebude vadit, když překopnu pár kořenů, kvůli srovnání?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Borovice to skoro s jistotou prezije, ale koreny budou dorustat neustale. Dlazbu to muze stejne zvedat. Mam v okoli taky borovice a zveda mi to betonovy zaklad plotu a chodnik. Kazdy druhy rok koreny vyrezu a ono to doroste.

zakk
hodnocení

S tím jsem tak víceméně počítala. Nu boj s přírodou je asi marný. Kácet strom je škoda. Hold někdy zamkovku rozeberu a opravím.

hodnocení

0x

Existuje určitá pevná fólie, která se zakope svisle v místech vykopaných kořenů. Tuším, že má šíři kolem 70cm. Z jedné strany má strukturu podobnou dřevu a tou stranou jsem zakopal směrem k stromu. Ta fólie odpuzuje kořeny a nepustí je dál. Kdysi jsem ji dostal a funguje, mám to vyzkoušené. Bohužel už neznám název, je to několik let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]