Ahoj, dobrý den. Potřebuji poradit...přijel nám dnes zahradní nábytek. Stůl a 2 lavičky...a na dřevě jsou dlouhé praskance. Vím, že dřevo pracuje a pracovat bude ale jsou to šílene dlouhé praskliny. Poradite mi co a jak na to aby to vydrželo vždy do podzimu venku i na dešti? Díky.
Nějaká pivní souprava, či co. Ta první prasklina je ve spoji. Tedy buď blbě slepený, či slepený vlhký a při vysychání to praskne. Druhá a třetí fotka je klasická vada dřeva, která se v podstatě nedá opravit a vyhazuje se. Takže pokud to je koupený nový, vrátit, reklamovat.
Zjevně jste koupil to nejlevnější, co šlo a podle toho to vypadá. Jsou klasicky dvě základní možnosti, jak to dřevo ošetřit. Něčím to napustit a nechat to dýchat, nebo to na povrchu uzavřít barvou/lakem. Obojí má nějaké výhody i nevýhody. Navíc ani není jisté, jestli to dřevo už je opravdu vyschlé.
Já bych to napustil nějakou lazurou, ať to může dál dýchat a dostane to trochu lepší barvu, ale počítejte s tím, že moc dlouhý život to tak jako tak mít nebude.
nic no, pivni set za par kacek, zalakoval bych to parketakem v hodne vrstvach, praskliny prolit herkulesem nebo tim lakem a modlit se, ze to s osetrovanim a pretiranim ustoji aspon 5-6 let.. jinak upe nove jsem prehlid, reklamovat, ono to praskne driv nebo pozdeji, ale nemusi to byt hned praskle nove..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.