Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praská zahradní nábytek

Od: karel44® odpovědí: 5 změna:
Ahoj, dobrý den.
Potřebuji poradit...přijel nám dnes zahradní nábytek. Stůl a 2 lavičky...a na dřevě jsou dlouhé praskance. Vím, že dřevo pracuje a pracovat bude ale jsou to šílene dlouhé praskliny. Poradite mi co a jak na to aby to vydrželo vždy do podzimu venku i na dešti?
Díky.

Praská zahradní nábytek
Praská zahradní nábytek #2
Praská zahradní nábytek #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nějaká pivní souprava, či co.
Ta první prasklina je ve spoji. Tedy buď blbě slepený, či slepený vlhký a při vysychání to praskne.
Druhá a třetí fotka je klasická vada dřeva, která se v podstatě nedá opravit a vyhazuje se.
Takže pokud to je koupený nový, vrátit, reklamovat.

hodnocení

0x

Ta lavice by takhle prasknout neměla, já bych to reklamoval.

hodnocení

0x

Zjevně jste koupil to nejlevnější, co šlo a podle toho to vypadá. Jsou klasicky dvě základní možnosti, jak to dřevo ošetřit. Něčím to napustit a nechat to dýchat, nebo to na povrchu uzavřít barvou/lakem. Obojí má nějaké výhody i nevýhody. Navíc ani není jisté, jestli to dřevo už je opravdu vyschlé.

Já bych to napustil nějakou lazurou, ať to může dál dýchat a dostane to trochu lepší barvu, ale počítejte s tím, že moc dlouhý život to tak jako tak mít nebude.

Nebo to vraťe a připlaťe si za kvalitnější.

hodnocení

0x
Co na to? Strechu!

joudic*
hodnocení

0x
nic no, pivni set za par kacek, zalakoval bych to parketakem v hodne vrstvach, praskliny prolit herkulesem nebo tim lakem a modlit se, ze to s osetrovanim a pretiranim ustoji aspon 5-6 let..
jinak upe nove jsem prehlid, reklamovat, ono to praskne driv nebo pozdeji, ale nemusi to byt hned praskle nove..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]