Nejste přihlášen/a.
Objevily se u nás nové automaty na čerstvé, nepasterizované mléko. Na štítku je doporučováno mléko před konzumací převařit, aby se předešlo možným zdravotním problémům. Chtěl jsem ale toto mléko nechat zkysnout na kyšku. Musím ho i tak převařit? A nebude pak kysnutí trvat dlouho?
myslím si, že to za to stojí to převařit - i na je kyška převařená mie.cz/...
Převaření (pasterizace) je jistota...aby se předešlo možným zdravotním problémům.
Je to jako s tuky.
Buď dáte na lobby ropného a olejového průmyslu a budete jíst Ramu, Perlu a smažit na oleji, co se vám hned přepálí a budete věřit v zázraky lidského snažení a nekonečný život, nebo budete věřit svým předkům, kteří se s klasickým máslem a sádlem dožívali velmi vysokého věku.
Každopádně nepřevařovat. Doporučení na automatech je pro to, že dnešní člověk je zvyklý pouze na rostlinné "mléko" z krabic, které vzniká jako odpadní produkt a s klasickým mlékem nemá nic společného. Proto citlivější jedinci mohou mít při prvních pár litrech normálního mléka zvýšenou běhavku
Pokud máte problém s případnou hygienou, pak se podívejte, kdo do automatu mléko dodává (jsou to pronajaté přístroje konkrétním zemědělcům) a zajeďte se podívat na jeho statek. Distribuce mléka podléhá přísným pravidlům a umělá hysterie velkých řetězců je tady pouze kvůli ušlým ziskům.
Dan Černohorský
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.