Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojí mražení

Od: makk odpovědí: 3 změna:

Je všeobecně známo, že mražené jídlo se po rozmrazení nesmí znovu mrazit. Ale proč a kdy to vadí?

Je mi jasné, že když rozmrazím maso a pak ho zase zmrazím, tak po dalším rozmrazení to nebude žádná lahůdka. Nic méně vysloveně závadné to snad není, nebo ano? A když ano tak proč?

Ale jiný příklad: Udělám vývar, zmazím ho a pak ho použiju k výrobě omáčky. Když zbytek té omáčky opět zmrazím, je ten vývar vlastně už zmrazený podruhé. Ale co se mu stane? Vadí to?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono je to jak u které potraviny. Zmražením například masa dojde k poškození jeho buněk. Dokud je zmzlé, nic se neděje. Když rozmrzne, sice se stále nic neděje, ale začne se kvůli poškozeným buňkám brzo kazit a jeho opakované zmražení není žádoucí (ovšem jedovaté samozřejmě nebude). Takže se musí co nejdříve zpracovat. Stejné, nebo spíš mnohem horší je to například s houbami. Pokud rozmrazíte třeba máslo, nebo pečivo, opětovným zmražením se mu nic nestane.

doplněno 04.05.22 14:26:

Vývaru se nestane nic. Se zmraženou omáčkou už to může být horší, některé omáčky se po "násilném" rozmražení (v mikrovlnce) "srazí". Ne že by to nebylo jedlé, ale určitě to nevypadá hezky.

makk
hodnocení

Ano mám podobný názor. Udělat z mraženého vývaru omáčku, kterou zase zmrazím je podle mě OK. Vývar je v ní zmrazený 2x, ale samotná omáčka jen jenou.

kmet
hodnocení

0x

Dle mého zjištění jde hlavně o to, že jak se to válí na sobě a rozmrzne to, tak se to jednak zplácne a vyteče to, lidi to pak nechtěji kupovat. Jinak je to jedno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]