Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace balkonu před zateplením

Od: milis® odpovědí: 3 změna:

Potřebuju poradit jak doladit balkon při zateplení přiléhajících zdí.

Budu zateplovat domeček polystyrenem. Na balkoně mám zabradlí. Podlaha balkonu je z falcovaného plechu, obojí staré cca 60let. Plech se musí pravidelně natírat, zábradlí taktéž, což se prodražuje.Balkon vůbec nevyužíváme.

1. Mám řešit podlahu před zateplením okolních zdí? Jde mi hlavně o to jestli se to dá udělat dodatečně, nebo je lepší před.

Co na podlahu? Opět falcovaný plech ( titan zinek ), nebo navařit folii?

2. Mám si připravit nějaké uchycení na balkon do zdi před zateplení, nebo až přez polystyren? Nebo balkon udrží pouze sloupky, které stačí přišroubovat až po výměně podlahy?

Jedná se o balkon v rohu do L 3x3 m

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podlahu rozhodně řešit před zatepením. Co se týče plechu, není jasné, proč je to celé oplechované. Po plechu se normálně nechodí. Nejběžnější povrch je dlažba, terasová prkna , terasové dř.čtverce. Zábradlí kotvit přes sloupky. Ne do fasády.

hodnocení

0x

Toto může být při špatném provedení velký průšvih.
Vznikají tam tepelné mosty.
Může zatékat tam kam nemá, vlivem toho degraduje celá konstrukce.
Je na zvážení, zda si na to nepozvat někoho, kdo ví co dělá.

Existují hotové systémy, třeba
stavba.tzb-info.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

plech vytrhat, podlahu zaizolovat, dát dlažbu na terčích nebo něco takového...

na zeď pro zábradlí nakotvit nějaký ocelový prvek, který poté bude trčet z izolace a na který se zábradlí přišrubuje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]