Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemické čištění otopné soustavy před instalací kotle

Od: pidgiin® odpovědí: 4 změna:

Budeme dávat nový plynový kondenzační kotel. Instalatér v cenové nabídce uvedl i chemické čištění otopné soustavy. Dělá to za náš rodinný dům zhruba 10 tisíc. Otopná soustava je stará 40 let. Když jsem se na to instalatéra ptal, říkal mi, že to dělají standardně u každé nové instalace. Prý by pak mohl být problém se zárukou kotle. Chtěl bych se zeptat, jestli je to chemické čištění opravdu standardní záležitost, nebo jestli je to spíš tahání peněz z lidí.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Ano, je to standartni zalezitost. Vyzaduje to vyrobce kotle a tim padem i servisni technik, ktery bude kotel uvadet do provozu. Mohl by se zanaset vymenik v kotli. Cena za cisteni je trochu vyssi, ale zalezi na velikosti otopne soustavy apod.

hodnocení

0x

ano dělá se to standartně a ještě musí být instastalován odkalovač s magnetickým filtrem

hodnocení

0x

Já si do toho šel sám v RD, ale schválně jsem na to zneužil starý kotel, ať už nový nepřipojuji k sajrajtu.

jenda22
hodnocení

0x
Na usazeniny je fajn pouzit kyselinu citronovou. Vodu co nejteplejsi a nechat v provozu asi pul den. Vyplachnout a na vstup kotle pouzijte filtr na teplou vodu. filtry-vodni.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]