A to máme poznat jak? Ano, může to být vlnitý eternit, ovšem stejně tak se v tomto tvaru vyráběla krytina, která byla už bezazbestová. Jediné vodítko - proti azbestové variantě je ta eko podstatně křehčí a praská daleko snáze.
nick4255
Vaše ráda tedy zní praštit s kusem krytiny o zem a nadýchat se rakovinotvorných látek? To už radši EKO varianta černý pytel -> černá obecní popelnice v noci bacha na kamery klidně i někde jak jsou velké popelnice/kontejnery u elektra většího nebo Tesco,Albert (VELKÉ prodejny) ale asi budete muset zajet za roh k nakládací rampě za obchod, já popelnice platím tak stát se postará
Klídek. Ono to není tak horké, jak současní ekofašisté dramatizují, azbestocement byl dříve hojně používaný a přesto zde nebyla žádná epidemie rakoviny. Navíc byste musel ten eternit snad rozbrušovat, protože tím, že odlomíte kus se fakt nezasebevraždíte .
A co se týče té Vaší tzv EKO varianty - když už chcete tímhle termínem označit své jednání, tak žádný koťas u Tesca, ale hezky na sběrný dvůr. A vezměte se tlustou prkenici, protože pokut to máte na celé střeše, tak vězte, že předloni zaplatil soused za likvidaci takovéhoto eternitu ze střechy RD 15.000,-Kč. Pravda - za jednu tabuli to bude v řádu stokorun.
Samá voda. Osobně jsem to kupoval a pak i pokládal v roce 93 - je to tchánův barák a je to právě ten bezazbestový eternit. Původně byl čokoládově hnědě natřený, ale po té době ta barva dost slezla. A jak jsem psal - na dost místech to podélně prdlo.
Děkuji za odpovědi. Nechci vyměňovat ani nic jineho. Jen jsem zjistila, že po tom děti běhali a sedali si na to. Tak jsem chtěla vědět, jak je to nebezpečný. Není to u nás, ale u dědečka na zahradě. Již vědí, že tam nesmí. Pokud to neporušili, tak předpokládám, že se nic neuvolňovalo, že? Nebo i jen lezením po tom se uvolňuji vlákna?Nevyznám se v tom, jen vím že to není ok. Moc všem děkuji.
Vlákna, i když různé eko ... se snaží tvrdit něco jiného, azbestu či osinku MŮŽOU ale NEMUSÍ způsobit rakovinu, ale to hlavní - mikroskopická vlákénka se uvolňují výhradně jen při obrábění-pilování či broušení, řezání, nebo pak ještě z obložení spojek při řazení a brzd při brzdění u starších aut Ne však tím, že na to někdo (pokud jej to unese) sedne, poleze na tom nebo kousek ulomí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.