Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eternit je to

Od: horomer odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, mam prosbu. Jedná se o eternit nebo je to novější materiál? Dekuji
Eternit je to

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A to máme poznat jak? Ano, může to být vlnitý eternit, ovšem stejně tak se v tomto tvaru vyráběla krytina, která byla už bezazbestová. Jediné vodítko - proti azbestové variantě je ta eko podstatně křehčí a praská daleko snáze.

nick4255
Vaše ráda tedy zní praštit s kusem krytiny o zem a nadýchat se rakovinotvorných látek? To už radši EKO varianta černý pytel -> černá obecní popelnice v noci bacha na kamery klidně i někde jak jsou velké popelnice/kontejnery u elektra většího nebo Tesco,Albert (VELKÉ prodejny) ale asi budete muset zajet za roh k nakládací rampě za obchod, já popelnice platím tak stát se postará

Klídek. Ono to není tak horké, jak současní ekofašisté dramatizují, azbestocement byl dříve hojně používaný a přesto zde nebyla žádná epidemie rakoviny. Navíc byste musel ten eternit snad rozbrušovat, protože tím, že odlomíte kus se fakt nezasebevraždíte *smich*.

A co se týče té Vaší tzv EKO varianty - když už chcete tímhle termínem označit své jednání, tak žádný koťas u Tesca, ale hezky na sběrný dvůr. A vezměte se tlustou prkenici, protože pokut to máte na celé střeše, tak vězte, že předloni zaplatil soused za likvidaci takovéhoto eternitu ze střechy RD 15.000,-Kč. Pravda - za jednu tabuli to bude v řádu stokorun.

jp
hodnocení

3x

Tazateli, ano je to eternit, mám taky doma.

jabraka*
hodnocení

1x

Eternit to být může,jde o to,zda ho necháte na místě,nevypadá špatně?!Pokud ho necháte na střeše,stačil by jen nátěr.

Pokud ho chcete vyměnit,pak je to značně drahá zálešitost.

JB

hodnocení

0x

Jsou to tzv. eternitové vlnovky. Je je třeba likvidovat ekologicky!

To Strejc - a tohle je podle Vás co? Docela mě zajímá, podle čeho to poznáváte...

Eternit je to #2

Tohle eternit určitě není. Spíš to vypadá na plech.

Samá voda. Osobně jsem to kupoval a pak i pokládal v roce 93 - je to tchánův barák a je to právě ten bezazbestový eternit. Původně byl čokoládově hnědě natřený, ale po té době ta barva dost slezla. A jak jsem psal - na dost místech to podélně prdlo.

horomer
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Nechci vyměňovat ani nic jineho. Jen jsem zjistila, že po tom děti běhali a sedali si na to. Tak jsem chtěla vědět, jak je to nebezpečný. Není to u nás, ale u dědečka na zahradě. Již vědí, že tam nesmí. Pokud to neporušili, tak předpokládám, že se nic neuvolňovalo, že? Nebo i jen lezením po tom se uvolňuji vlákna?Nevyznám se v tom, jen vím že to není ok. Moc všem děkuji.

Vlákna, i když různé eko ... se snaží tvrdit něco jiného, azbestu či osinku MŮŽOU ale NEMUSÍ způsobit rakovinu, ale to hlavní - mikroskopická vlákénka se uvolňují výhradně jen při obrábění-pilování či broušení, řezání, nebo pak ještě z obložení spojek při řazení a brzd při brzdění u starších aut Ne však tím, že na to někdo (pokud jej to unese) sedne, poleze na tom nebo kousek ulomí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]