Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skrvny na roletach

Od: eliska6 odpovědí: 5 změna:
Nevite nahodou co to muze byt na rolete a jak se to da odstranit? Umyvala jsem to jarem, ale vubec to nepomaha. Mate nekdo s tim zkusenosti? dekuji
Skrvny na roletach

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

No, my tomuto tedy říkáme žaluzie. Dokonce hliníkové žaluzie, což je poměrně podstatné, protože z té fotky je vidět, že ten elox (což je povrchovka lamel) se odlupuje . Zřejmě to nějaký dobrák umýval něčím agresivním na hliník. Nerboli - tohle neumyjete ničím

Souhlas. Žaluzky mají zenit za sebou. *alene* Nevím, jak hliník na světle a žáru slunka funguje, ale běžela kampaň, kdy jsem všchny staré hliníkové hrnce vyházela.

hodnocení

2x

Každý tu má kousek pravdy.

Povrchovka na hliníku se zvedá a možná už i loupe. Ale není to elox, ten se skutečně loupat nemůže a pokud ano, tak i s hliníkem, je totiž jeho neoddělitelnou součástí.

Žaluzie jsou z poplastovaného plechu, proto jsou dostupné v široké paletě odstínů (což elox nikdy není). Problémem je, že plech je nejprve poplastován a pak z něj vyseknou lamely. Na hranách je tedy holý hliník. Vezmete na to nějakou agresivnější chemii, hliník začne korodovat a začnou se dít věci jako na fotce (myslím ty boule u konců lamel). Co se týká těch map v ploše, tak takhle na dálku netuším, ale pravděpodobně budou stejného původu.

Umýt to celé určitě nepůjde, žaluzie jsou zralé na výměnu.

jabraka*
hodnocení

0x

Skutečně elox na hliníku se odlupovat nemůže,je to totiž chemická hliníková sloučenina(SiO2)Která je v podstatě srostlá s podkladem.Spíše je to nějaký nastříknutý povlak.Prostě materiál je zaneřáděn nějakými usazeninami.I takové mušince dobře drží.

JABRAKA

hodnocení

0x

Ano, s mytím Jarem mám zkušenost*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]