Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kal studna čerpadlo

Od: itud odpovědí: 17 změna:

dobrý den,

ve studni mám na dne kal, je možné ho vyčerpat tímto čerpadlem?

protechshop.cz/...

studna je hluboká okolo 21m

DÍKY

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pozrite si parametre, max vytlak je 22m, vy mate 21m, to bude na hranici pouzitelnosti. Kupte nieco vykonnejsie, kde budu lepsie parametre.

itud
hodnocení

toto bude lepsi

protechshop.cz/...

Urcite, je urcene na cerpanie kalov a ma vykonny motor. Len pozor, necakajte zazraky, fyzika nepusti : z cim vacsej hlbky vodu tlacite tym istym vykonom, tym menej jej bude za jednotku casu.

Pozor! Tá maximálka je pre čistú vodu (cca 1 kg / L). Kal má vyššiu objemovú hmotnosť (kľudne 1,5 kg / L) a aj viskozitu. Podľa mňa to nevytlačíte, leda že sa to bude poriadne riediť.

jabraka*
hodnocení

0x

Kal z vrtu nám firma odstranila tlakovým vzduchem.Ten důkladně promíchá vodu s kalem a vše se vrchem vrtu vytlačí ven.

JB

itud

mam kopanou studnu

hodnocení

0x
A tech 21 metrů je hladina nebo hloubka studně. To je velký rozdíl. Pokud je to úroveň hladiny, tak se obávám, že obě cerpadla budou mít problém.
studna je hluboká okolo 21m
No ale v kolika metrech je voda?

Ale tazatel potřebuje ze studny dostat kal, takže bude nakonec čerpat z hloubky cca 21m...ten zbytek kalů

No ale případné kaly je možné odcerpat i tak, že vodu ve studni zviřim vytlačovanou vodou a pak ode dna budu cerpat zkalenou vodu i když ve studni bude např 10 m vody. I kdybych vodu prachsprostě pouze vyčerpal, tak mi kal zůstane na dně.

A jakým způsobem se tedy čistí studně? Jedině zvířením a odčerpáním kalné vody a to vícekrát. A taky vystříkáním stěn studny, hlavně, když je zděná, kamenná; a následuje dezinfekce... Tazatel potřebuje vyčerpat vodu až ze dna, tedy z 21m...a k tomu potřebuje odpovídající čerpadlo...TEČKA

itud
nonek, přesně tak, dobře to chápete

Max. výtlak: 28m... toto...nevím, do jaké výšky je voda, kolik ji potřebujete odčerpat...protože při 28m to bude na hraně, při 21m to trochu bude téct, rozdíl 0,7bar vůči 28m, teoreticky... Pokud té vody nebude 10m3, pak byste to měl za nějakou dobu vyčerpat; a pokud ze začátku můžete pověsit čerpalo výše, půjde to rychleji, než když od začátku bude čerpadlo na dně...budu hledat čerpadlo s ještě větším výtlakem (pro kalnou vodu).

Tato výtlak 46m, pevné částice do 1mm? Cena trošičku vyšší...osobně bych to riskl s předchozí

itud

nonek® ve studni je jen 1m3 vody, proto to potřebuji vyčistit, snad se to pak zvětší, ta studna bude tak přes 100 let nečištěná, tak nevím kolik tam toho bahna bude, budu ho ředit vodou

Tak pak je to jasné. Budete čerpat z minus 21 metrů. Já mám 7 m hlubokou studni a i tak to nebyl příjemný pocit když jsem byl na dně - 21 m... nevím zdali bych to dal tam vlizt. Je otazka zdali nekontaktovat profiky. Jinak s 1 m3 vody to bude čištění/ čerpání na několik týdnů či měsíců. Určitě by to po vyčištění chtělo opatrně čerpat vodu ze studně a snad se podaří "protahnout" pramen. Je otázka zdali není za ta leta někdo "nad vámi" který ten pramen odčerpává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]