Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vysušit péřovou bundu

Od: daphi* odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer.
Můžete mi prosím někdo poradit, jak vysušit péřová bundu? Po vyprání bez odstřeďování se na bundě udělali z peří chuchvalce a ani vysušení v sušičce nepomohlo. Půjde to ještě nějak zachránit?
Předem děkuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Sušička a dva tenisáky.

Prát v přípravku na peří.

hodnocení

1x

Po důkladném vysušení budete muset bundu pečlivě proklepat a chuchvalce promnout v ruce, aby se rozpadly. Míval jsem tenčí péřovku a žádné chuchvalce se po vyprání netvořily.

hodnocení

1x

Vždy jsem ji prala v zimním období a nechala proschnout na radiátoru, trvalo to cca dva dny, jak už je zde popsáno, chuchvalce jsem pakzase roztřepala. Se sušičkou v případě péřovky nemám zkušenosti.

hodnocení

0x

Já ji zrovna o víkendu prala. Ždímala jsem na 800 a hned po vytažení roztřepala. Pak rozložila rozepnutou na sušák blízko topení a co hodinu chodila znovu roztřepávat. I tak se mi tam přes noc pár chuchvalců udělalo a ty jsem pak roztahovala. Bunda je opět jako nová.

Kamarádka mi kdysi říkala, že dá do pračky dva tenisáky a že to pomáhá. Takže buď zkuste chuchvalce ručně roztahat a nebo znovu do pračky s těma balonkama a pak pořádně každou chvíli roztřepávat.

daphi*
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji za rady... Tenisáky v sušičce s kombinací schnutí na koupelnovém radiátoru a průběžné naklepávání se osvědčilo...
Bunda je jako nová... Ještě jednou všem děkuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]