Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dlouho vydrží stříkat hasičáky?

Od: xd odpovědí: 9 změna:

Zdarec, zajímalo by mě, jak dlouho vydrží stříkat hasičáky. Mám v plánu koupit jeden do malé dílny na elektroniku, tudíž bych si koupil nejspíš práškový. Má někdo s tímto zkušenosti?

Díky za odpovědi

doplněno 28.04.22 21:33:

Případně, jak dlouho vydrží stříkat sněhový hasičák?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

6x
Práškový na elektroniku?
Tak to upřímnou soustrast...
xd
hodnocení

Smím-li se zeptat, proč? Na elektroniku se nesmí použít pouze vodní a pěnový. Práškový, halotronový či sněhový se doporučují. Rád se ale nechám poučit

ja1

Protože hasící prášek je velmi jemný a celé vám to pěkně zasviní. Nedejbože aby tam byla nějaká nepřístupná místa a namazané hřídelky, páčky, motorky, ventilátorky - jako v kazeťáku, magneťáku, CD/DVD, video = nalepí se to tam a nedostanete to odtud.

Na elektroniku bych použil sněhový h. p., zároveň to ochladí.

xd
hodnocení

Dobře, děkuji moc za odpověď

hodnocení

3x

Tak ta výdrž je podle velikosti.Ty co vidíte pověšené na zdi vydrží tak 10 sekund.Jestli chcete aby vám stříkal aspoň 1 min. ta potřebujete už něco na kolečkách

hasici-servis.cz/...

hasici-pristroje.net/...

hodnocení

0x

Okolo minuty.

xd
hodnocení

A kolik kg potřebuji na tu minutu, jak říkáte?

hodnocení

0x

Cituji z http://www.hlinsko.cz/download/14/758.pdf

" Dle typu a množství hasiva
v hasicím přístroji je doba činnosti 6-60 sekund a dostřik 2-6 m".

doplněno 29.04.22 10:21:

Tenhle máte na 2 minuty.

el
Já jsem jednou hasil asi metr velkým CO2, a myslím že víc jak minutu hašení nedal. Ale na elektroniku by byl asi nejvhodnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]