Nejste přihlášen/a.
Krásný den všem, jsem přes 6 let v bytu který je naprosto dokonalý, ovšem už 3 týdny mám brutální cigaretový kouř v koupelně nevím odkud se bere, možna nějaký nový nájemník má cigaretové dýchánky asi nonstop nebo to fakt nechápu
překryl jsem všechny přívody a díry co jsem našel, KAPAdeska a folie, a lepici páska, plotrová vinylová folie v několika vrstvách ale ten smrad se tam pořad bere, to mám znova vyšparovat i kachličky pod stěnou? nebo zalepit podhledové světla? ja fakt nevím odkud to sem jde - jsem z toho už cely nešťasný
Nevíte jak se da zjistit odkud se to bere a jít najistotu a nějak to zadělat nebo ja už fakt nevím
Moc děkuji za pomoc
Příčina je jasná. Přistěhoval se nový nájemník a chodí hulit do koupelny. Jak máte tu koupelnu větranou? Jestli máte na zdi ventilátor, který vede do stoupačky, tak ho na jeden den trvale pusťte a mělo by to být OK. Když to pomůže, bude potřeba ventilátor opatřit KVALITNÍ zpětnou klapkou.
koukelna je v nitřní část domu takže bez oken, podemnou sousede nejsou jen sklep, ale z druhe strany jsou nějaci noví, je to byt v zahraničí jsem tady jen občas ale mám tady věci a oblečení a všechno mohu znova vyprat protože jsem do koupelky nezavřel dveře je to fakt na infarkt
dokonc jsem si pohraval s myšlenkou že se přestěhuji, tohl eje prostě děs
na zdi nahoře je ventilator, pak už jen přivodní trupky a tak, ale to jsem se snažil všechno ucpat
ale ono to tam pořád leze
Ventilator umřel před rokem asi a mi se líbilo že to nehučí tak jsem ho nechal umřený dále
) Problém je ten že se mi zda že to zrovna tim otvorem nejde jenže pak teda kudma by to tam mohlo lest když ne tudyma
No to mám v plánu jak pošle další fakturku za pronájem tak mu to k tomu připíšu, problem je ten že předpokládám že ten muj vlastník bytu asi nemá s tim druhym bytem nic polečného, tak nevim zda mi to pomůže, no ale určitě se ozvu konec měsíce se blíží tak bude příležitost
Pokud jste v nájmu, tak to nahlaste majiteli, jak říkají ostatní. Jde to na 99% od těch nových nájemníků, oni mají odvětranou koupelnu a určitě je nějak propojená s tou vaší. Může být, že máte oba ventilátory do jedné stoupačky, ale může to být i jinak. Čím starší dům, tím více změn a přestaveb. Majitel by měl mít ke všemu dokumentaci, ale bohužel ne vždy má. Ale zkuste, třeba bude mít aspoň něco.
Nedělala se v domě asi před měsícem rekonstrukce nějakého bytu? Pokud se to objevilo najednou a předtím to nebylo, tipl bych špatný zásah do vzduchotechniky.
ne jen se přistěhola hromada nových lidí bylo tady 4 roky 6 volnych bytu a najednou jsou všechny plné, no popravdě je to lepší než když vedle mne bydleli distributoři drog, to jsem se bál večer usnout že si zasahovka splete dveře a vlezou ke mne do bytu od te doby jsem si dal do bytu kamery
naštěstí se zasahovka trefila
) ale ten smrad to je fakt děs
to zlatí dealeři venku bylo nebezpečno ale byt byl ok
všechno v kachličkách, kromě stropu ten je voděodolný sadrokarton, v něm jsou díry na LED světla, ale doke mezi podlahou a stěnou jsou už prasklinky tak to možná pro jistotu projet silikonem? ja už fakt nevím, překryl jsem ventilaci 3x krabici s 3mm KAPA desky , pak 6x přelepil Vinylovou folii i přesah mam asi 5 cm kolem a ještě použil izolepu širokou, a dal tam strečovou folii ale ono to tam leze pořád
My měli také problém, každý večer a ráno sousedka kouřila a při tom měla puštěný ventilátor v kuchyni u digestoře...smrad v celém bytě, ráno se až nedalo dýchat. Co pomohlo? Domluva se sousedkou, začala chodit kouřit na balkon. Je pravda, že si pak stěžovali zase sousedé, co neměli zasklený balkon
Kouř v koupelně nejspíš jde od nějakého kuřáka, co chodí kouřit do koupelny. Je možné, že šachta bytového jádra je prostupná pro kouř. Známý měl ten samý problém. Řešil to tak, že zaizoloval desky mezi šachtou jádra a záchodem, včetně prostupů odpadu a vody, a větrákový odtah udělal tak, že neodvětrává záchod, ale vnitřek šachty. Pomohlo to téměř dokonale, je sice blbé, že nelze odvětrat WC, ale pořád lepší než mít doma permanentně kuřácký smrad od souseda. Jestli by to pomohlo i vám je otázka, záleží jak je konstruován váš dům.
To opravdu nevím nemám tam ani žádná dvířka asi tam bude vchod odněkud z jine strany, mám byt uplně v přízemí takže vchod do něj je z venku z chodníku což je dokonalé proto jsem ho chtěl žádné společné chodby, ale je to komplikovana a velká stavba hromady vstupu a propojovacích chodeb, spíše je realnější nějat to totálně ucpat ale čím?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.