Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit elektrickou řetězovou pilu

Od: aloisb® odpovědí: 6 změna:

U elektrické řetězové pily Black-Decker došlo k vylomení zubu na plastovém ozubeném kolečku. Pilu jsem rozebral a všechny její vnitří části jsou silně znečištěné mastnými pilinami včetně rotoru a statoru elektromotoru. Poraďtě, prosím, jaký čistící prostředek bych měl použít, abych nepoškodil materiál pily. Benzin? Saponát?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

já ji čistím jen vyfoukáním kompresorem cca. 4-6barů při použití jehly pro foukání - ony se ty magnetické části očistí používáním samy

hodnocení

0x

Nevím jak velké jsou ty nečistoty? Nestačilo by to všechno vyfoukat pouze stlačeným vzduchem?

Nebo technický benzín a hned po tom stlačený vzduch.

Taky by to zvládl čistič brzd ve spreji. Ten se rychle odpaří a potom vyfoukáš nečistoty zase vzduchem.

Ale vždycky si musíš rozmyslet, kam ten čistič stříkneš. Pokud ho dostaneš do ložisek, tak ložiska poběží bez maziva a zničí se.

hodnocení

Je to všechno dost zaolejované. Zkusím ty piliny vyfoukat stlačeným vzduchem a pak hadříkem namočeným v technickém benzinu všechny plochy vytírat.

hodnocení

0x

Vyfoukat tlakovým vzduchem a štětečkem vyčistit. Ev se štětečkem použít technický benzín.

makk
hodnocení

0x

Já to čistím klacíkem (větší třískou), ono to nemusí být jak nové.

hodnocení

0x
Pilu vyfoukám vzduchem, když jsem v dobrém rozmaru, tak ještě otřu mastnotu suchým hadrem a tím je vyčištěno.
Nějak odmašťovat nemá význam, stejně po prvním použití to tam bude zpátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]