Zdravím, mám pistoli ke kompresoru od Extolu. Včera jsem dofoukával jízdní kolo, na obou mám autoventilek. První jsem douknul bez problémů a z druhého už se mi kolo při nasazení koncovky stále vyfukovalo. Nemohl jsem se s tím domluvit. Prosím neporadí mi někdo co se s koncovkou mohlo stát? Nemohlo něco vypadnout? Nevím jak jí opravit. Přikládám fotky Děkuji
V tom místě má být nasazené gumové těsnění, které domáčkneš na ventilek a vzduch tak nemůže unikat.
Když ale stiskneš vzduchovou pistoli bez nasazení na ventilek, tak tlakem vzduchu se to gumové těsnění může vyfouknout ven a to už je asi nenajdeš. Pokud bys ten malý gumový váleček našel, tak ho tam musíš přilepit nějakým lepidlem. Pokud koupíš novou noncovku nebo hadičku, tak si prověř,jestli tam to těsnění drží (a pokud ne tak je převentivně hned přilep).
Vzdyt je to videt na prvni pohled, na prvni fotce. Ulomila se ti nebo vyskocila zavlacka, ktera drzi hadici na ventilku a normalne se zveda zmacknutim te packy. Zkusi ji pritahnout prstem a zacvaknout do toho obdelnikoveho otvoru.
Když koncovku nasadíte opět na první kolo, tak na něm těsní, nebo už uniká i na něm. Pokud těsní, nečouhá vám z druhého ventilku příliš ten vypouštěcí čudlík vložky? Pokud už netěsní ani tam, prozkoumejte, zda na koncovce při vyklopení páčky vyjíždí a zajíždí ten bazmek uprostřed, který má stiskávat vypouštěcí čudlík ventilku.
Dobrý den, po nasazení na další kolo, ihned uniká vzduch. Ale jak tu radíte např. @colombo , že tam chybí těsnění, tak asi máte pravdu. Našel jsem tuto fotku a tam to těsnění opravdu je. Nešlo by koupit jen to těsnění? Děkuji
Jestli máš posuvné měřítko (šupleru), tak změř průměr otvoru kde bylo těsnění. Pak zkus doma najít nějakou gumovou hadičku která má vnitřní otvor větší než je trn a vnější průměr o trošku větší nebo stejný, jako je vnitřní průměr otvoru.
Z té hadičky lámacím nožem ukrojíš potřebnou délku a namáčkneš to do koncovky. Když to bude vypadávat, tak to ještě podlepíš.
Těsnění jsem jako náhradní nepotkal. Když už, tak se prodává celá koncovka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.