Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vývod z WC mísy

Od: macvac odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.

Budu rekonstruovat WC,a mám tento poroblém.Stará mísa má vývod do podlahy ve předu.Nové mísy mají vývod do podlahy vzadu.Mám malou místnost,takže pokud osadím novou mísu tak před mísou bude málo místa.Chci se zeptat jestli někdo nevíte kde by se dala sehnat mísa z vývodem vepředu.Hledal jsem nějakého výrobce,že bych se zeptal u něho,ale žádného jsem nenašel.Za odpověď díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ano, opravdu jsem tento typ WC dlouho nikde neviděl.. Spodní vývod ano, ale spodní a vpředu..
Holt předěláte i trubku v podlaze a budete moci použít i závěsné WC.
Ano, když budete usilovně hledat, možná někde v bazaru či v zadním koutě skladu ještě někde toto vámi požadované WC bude v prachu a hlíně ležet.

hodnocení

3x

Řešil jsem podobný problém před týdnem. ztím jsem mísu odstavil od zdi. Ale čeká mne bourání a předělání vývodu. Hledání vývodu vpředu jsem vzdal.

hodnocení

3x

Takovou mísu už jsem nikde nenašel, asi vám nezbyde, než to překopat, nebo mísu zbavit vodního kamene a zachovat. Kdyby byl nějaký vážný vůvod, proč to nejde překopat a stačilo vy vám to posunout apspoň trochu, tak jsou excentrické propojovací manžety, běžnými získáte cca 60 mm, ale existují i více vyosené, jako např. Arttec, vyosené o 100 i 200 mm, ale jsou dražší a hlavně momentálně také špatně dostupné.

koupelnovevybaveni.cz/...

ale to musí taky překopat odpady.

hodnocení

2x

Alespoň částečným řešením by mohlo být retro WC s tímto vývodem, osově snad 235 mm od zdi

Vývod z WC mísy
27.04.22 20:40
Vývod z WC mísy #2

macvac
hodnocení

Pro úplnost přidávám ještě náčrt.

Vývod z WC mísy #3

macvac
hodnocení

Díky za artec to je přesně to co potřebuju.Teďka ještě kde ho sehnat.

Ale raději si zkontrolujte, že se vám to opravdu pod WC vleze bez zadlabání do podlahy. Také je potřeba počítat s tím, že ten zploštělý profil se potenciálně může ucpat.

To se moc neradujte. Je to pro váš případ nepoužitelné. Předělejte odpad a kupte soudobé běžné WC se zadním spodním odpadem

macvac
hodnocení

Nakonec jsem použil 2 kolena dn110 ,protože potřebuji zároveň wc mísu zvýšit o 15 cm aby se z ní lépe vstávalo i nám důchodcům.

Jste šikula, mne to v létě čeká taky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]