Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zděné jádro

Od: radeko777* odpovědí: 7 změna:

Dobý den,chci dělat zděné jádro s koupelnou v panelovém bytě.Ted tam mám umakart.

Má smysl dělat to ted,když ceny stoupají za materiál a nebo počkat až se vše zklidní?

Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Bezne tehly urcite nie, su prilis tazke. Bud tvarnice na baze porobetonu alebo sadrokarton, osobne ho preferujem, dobre sa v dutine tahaju potrubia a kable.

Cim dlhsie budete cakat, tym vyssie ceny pojdu, ziadne zlacnenie necakajte, v lepsom pripade len stabilizaciu na sucasnej hladine.

hodnocení

0x
Počkat, až se to dostane ještě výš a tam zůstane? Začal bych hned, pokud je materiál k sehnání... A nezapomenout si zařídit povolení k přestavbě, statik, atd. Je jedno, jestli družstevní byt nebo ve vlastnictví; nebo obecní..
doplněno 26.04.22 20:53:

Diesel, můžete mi dát odkaz, abych toto hromadné povolení využil při přestavbě jádra? Díky za pomoc...přeji hezký večer

Pokud jde o panelový dům a použije se materiál YTONG=NEMUSÍ nic ,tedy povolení atd, je to HROMADNĚ schválená přestavba-oprava-rekonstrukce s daným materiálem , pokud jde o byt v OV. Pak je ještě jen vhodné informovat dole na nástěnce o zvýšené hlučnosti, prašnosti a pohybu cizích osob (řemeslníků) v daném dome v době od xx do yy!A bylo by vhodné taky toto oznámit správci objektu či min.SVJ

U družstevních jak toto funguje nevím-ale jistě s tím musí souhlasit BD.

Diesle, přesně. Také by bylo vhodné s tím seznámit úředníky, kolikrát já už na ně ječel, když to vyžadovali. A kolik už z neznalých lidí takto vydolovali peněz. U nás jedna hvězda na byťáku lidem dávala vizitky konkrétního statika (který posudky dával od stolu). Pro tazatele - je to jedno, pokud to nechcete spáchat vlastnoručně. Schopné řemeslníky stejně dříve, jak za rok neseženete. Mě už se lidi nějakou dobu ani neptají, kolik reko bude stát, jen kdy to zrealizujeme...;)

Nepotřebujete to prostě. V případu použití ytongů v paneláků nemusíte nic .Tedy mimo slušnost toto oznámit dalším obyvatelům. Osobně jsem neinformoval ani správce ( stanoveno SBD) a předsedaovi SVJ jsem nic nehlásil!

Jinak bylo to potvrzeno /hromadné povolení/ naším bývalým mistrem, po odchodu z firmy pracoval-pracuje? (přetáhli si jej a zda tam je nevím už jej nepotkávám ) na MÚ na stavebním odboru.

hodnocení

0x

Já bych to probral v hospodě, tam se i uklidníte *smich*

26.04.22 19:58

*pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]