Nejste přihlášen/a.
Tieto kubikove kocky su polyetylen alebo polypropylen, oboje sa lepit neda. Skor zvarat. Pri troche sikovnosti pajkou typu kopyto, spravnu teplotu a navarit tam bud kusok odrezany kdesi pri hrdle alebo roztavit sirsiu stahovaciu pasku.
Druhe riesenie je preplatovat to kusom plechu, ten podmaznut silikonom a poistit par samorezkami (tie sa samoutesnia, plast je pruzny).
zdravím,
tm, se svářením a lepením neporadím. Ale pokud máte tu nádrž s horní vpustí a zvládnete do ní strčit ruku, navrhoval bych v místě poškození vyvrtat 10,5-11mm díru, sehnat šroub M10 s větší hlavou aby měla nějaký límec, sehnat ploché gumové těsnění, nastrčit na šroub a "nějakým udělátkem”, pomůže tyčka, plocháček, magnet, lepenka atd.. prostrčit šroub zevnitř ven. Za asistence nějakého pomocníka který zvenčí naviguje se to dá zvládnout. Šroub mít delší, ať je zvenčí za co chytit. Dát podložku a matici a dotáhnout. Při proklouznutí podržet za konec šroubu.
Nevím jestli máte poškození na rovné straně nebo v rohu, tam by to bylo asi horší s utěsněním.
Hrdlo těch nádrží bývá dost úzké, pochybuji, že by tím šla prostrčit ruka, nicméně nějak zvládnout by to asi šlo.
DN 150 není zas tak málo na ruku
Já právě kdysi takto montoval tři nádrže do kaskády a dělali jsme tam přepadové potrubí, na boku a je pravda že až nahoře. Ale i k tomu jsme měli udělátko (nedosáhl jsem) na podržení matice a zvenčí se šroubení jen dotáhlo
150 mm je paráda, tipoval jsem něco kolem stovky. Pokud tazateli nevadí šroub ve stěně, tak do toho, nebylo by na škodu dát mosaz či nerez.
Už to tady zaznělo, ale napíšu, jak jsem si svépomocí opravil propíchnutou benzínovou nádrž, která byla propíchnutá snad šroubovákem. Díra nebyla velká, cca 4 mm průměr. Stačilo průměr zvětšit na cca 6mm, proříznout závit a do něj našroubovat plastový šroub z Obi. Nevím už, jestli jsem do závitu nedával ještě nějaké přídavné těsnění. Nebo pružnou podložku. Co vím ale jistě, že od té doby nádrž netekla.
Takže možná vám by pomohl plastový šroub cca 10mm průměru?
Záleží na druhu plastu. Pokud je nádrž z PE,PP, tak jedině zavařit, a to nikoli tavnou pistolí, ale příslušnou svářečkou a plastovým svařovacím drátem.
Proč nepoužít něco takového, např. : cenynabodumrazu.cz/...
nebo takového: facebook.com/...
a mnoho dalších námětů: google.com/...
Pokud páska skutečně plní co slibují v popisku, tak proč ne. Já s ní zkušenost nemám a trochu pochybuji o některých tvrzeních, především by mne zajímaly zkušenosti s trvalou odolností vůči tlaku a vůči povětrnosti. Provizorně lze díry opravit lecčíms, třeba samolepící hliníková páska drží na propíchlém sudu známého už čtvrtým rokem.
Protože nejde o tlakovou nádrž,lze k zalepení praskliny použít silikon.Nejlépe záplatou zevnitř.
JABRAKA
Do každé této nádrže se lze dostat.A silikon na tom drží natolik,aby při pohybech vody záplata nespadla.Neradil bych nic,co jsem nevyzkoušel.
JB
jabraka:
Na hladkém PE silikon drží jen velmi slabě. Tipuji, že nejpozději do týdne by taková záplata odpadla. Nicméně pokud se lepené místo zdrsní hrubším smirkem, aby byl povch plastu chlupatý, tak pak se na tom silikon jaktakž udrží, pokud tlak vody tlačí záplatu k podkladu. Ale to už je mnohem lepší samolepící hliníková páska, ta drží poměrně dobře, vytvaruje se i na nerovnostech a má značnou trvanlivost.
IBC kontejnery jsou z PE, přesněji HDPE (high density polyethylene). Tento plast nelze lepit, neboť na něm lepidla nedrží, plast je nutno svářet. Provizorně lze díru slepit hlíníkovou samolepící páskou, která poměrně dobře drží i na polyethylenu a vydrží na něm roky, ale nesmí být vystavena přílišnému tlaku. Vyzkoušet můžete i zázračnou pásku zmiňovanou vitovcem, doporučuji však kontejner svařit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.