Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna kolena okapu

Od: jvlasak odpovědí: 8 změna:
Dobry den,
obracím se na vás.
Potřeboval bych poradit ohledně výměny okapoveho kolene. Když se tehda dělala střecha, tak se tam daly dvě 90°kolena, ale problém je v tom že to stále prochcává spoje, které mají být zanitovane tak se to uvolnilo a teče v jednom ze spojů. I přes opravu páskou a svázáním. Při velkém dešti to stejnak prochcává jako je vyobrazeno na obrázku. Někdo nějaké rady? Přijde mi zbytečné volat klempíře, který by si vzal více peněz. Tohle jsem schopný si vyřešit sám i si tam vylézt. Jen se chci zeptat zde, co byste tam eventuálně dali?

Výměna kolena okapu
výtka
Upozornění od sys milancukrar 24. 04. 2022 14:22:45
Prosím, zkuste to příště bez sprostých slov. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To, co tam máte vyhoďte a dejte S koleno. Pravděpodobně bude i krátký svod

Výměna kolena okapu #2

hodnocení

2x

Tady máte více obrázků provedení kolena svodu...

doplněno 24.04.22 21:41:

Podívejte na obr.19

hodnocení

1x

Mě to přijde zoufale zfušované. To koleno od žlabu je úplně vyvrácené doprava a v tom spoji prostě zůstává stát voda. Dal bych tam místo 90° dvě 45° kolena i za cenu zkrácení svodu. Tím se zabrání tomu průsaku ve spoji, protože to bude ve spádu a voda tam nezůstane stát

jvlasak
Myslíte, že na to nemusím volat klempíře. Že to zvládnu. Kdyby jste mi dali typ na odkaz jaké to koleno přesně, jaký by tam pasovali? Je to univerzální rozměr těch rour a nebo musím nějak zaměřit. Děkuji

Univerzální rozměr není, průměr svodu musí být adekvátní ploše střechy (tedy množství odváděné vody) . Ale pokud to změříte, je možné, že na netu dohledáte potřebné komponenty. Jinak ten svod správně vypadá takto :

e-okapy.cz/...

což je ale o tom, jak velký je přesah střechy. Dá se to ale, samozřejmě , poskládat i ze dvou kolen a kusu svodu

zaseja
hodnocení

1x

Na to se používá takzvané S koleno potřebných rozměrů, když to bude správně smontovaný, tak se to neletuje, ani nenýtuje, pak by to přece nebylo v případě potřeby rozebíratelné a přesto to bude držet pohromadě, ale to ty přece víš, když to zvládneš sám.

google.cz/...

hodnocení

0x

To, že to teče, se nelze ani moc divit. Já osobně bych je sesadil a zaletoval a nic nepoteče.

hodnocení

0x

Předělat, zkrátit kolena, lépe napasovat a pojistit to jedním nýtkem, nebo šroubkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]