Dobrý den, obracím se s dotazem, zda nemáte někdo zkušenost s ochlazením špajzu. Máme novostavbu, v kuchyni špajz sousedí s technickou mistností, kde je tepelné čerpadlo atd. a teplo jde přes zeď do špajzu, kde potřebuji chlad. Nemáte někdo nějaký nápad?
To sa ale musíte spýtať Vášho projektanta. Technológie a prípadne aj stenu technickej miestnosti poriadne zaizolujte. Ak ide do špajze (samostatný) okruh podlahového kúrenia, odstavte ho. Ak tam cez idú trubky podlahového kúrenia, rozbite peňodlahu a zaizolujte ich. Alebo špajz postavte inde.
Krom teplotní izolace mě napadá mě taková kořalková myšlenka z venkovního výměníku (předpokládám vzduch - vzduch) si část ochazovaného vzduchu honit trubkama přes špajz. Toto by samozřejmě fungovalo pouze když se topí. Ale stejně je mi divné, že byste v zimě pouze přestupem tepla měl ve špajzu víc tepla, než by odvedlo lehké větrání. Kolik stupňů máte ve špajzu a kolik v technické místnosti?
Dobry,v podstate mam stejny problem,akorad spajzem vede komin schidel na pevna paliva,ktery je omitnuty a v zime kdyz se hodne topi je to nejteplejsi mistnos, i kdyz tam mam vetraci pruduchy na pudu...a kdyz prilozim ruku na komin,tak to pekne hreje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.