Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim osetrit OSB do koupelny

Od: johanes odpovědí: 7 změna:
Zednik mi nechal rozpracovnanou koupelnu a sel se zivit necim jinym. I to je zivot. Dalsi zednik muze nejdriv na podzim. Ja sam obklady delat neumim, takze jsem vymyslel, ze misto nedokoncenych zdi bude OSB. Neni to ideal, ani finalni reseni, ale na par mesicu nebo rok to stacit bude a vypada to dustojne.
Protoze bude OSB v koupelne, tak bych to jeste necim osetril. Lakem, voskem? Jakym?
Je to koupelna na chate, takze mne to az tak moc netlaci. Hlavne kdyz bude funkcni. V koupelne je okno a s vlhkosti problem nikdy nebyl.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Toto je cas na Jabrakovinu ! Kupte najlacnejsie PVC na podlahu, upevnite par skrutkami a mamutom, okraje zatmelte silikonom / akrylom. OSB budu drahsie a horsie sa s tym pracuje. PVC staci strihat noznicami / rezat nozom. Pri kupe 2m sirky to date na vysku a mate pokrytu zonu, kde hrozi voda.

johanes
hodnocení

Mel jsem na mysli OSB na steny. Podlaha je betonova.
Proste oblozite steny pvc. Vodeodolne, flexibilné, lacne, rychla montaz.
johanes
hodnocení

Jasne.
Zvazuji osb, protoze tento material se na chate bude jeste hodit. Je to takovy univerzal.
Po nejakej dobe v kúpeľni tú OSB dosku zušľachtíte tak maximálne v kachliach (kamnech)

hodnocení

0x
OSB moc funkčné nebude ani ošetrené. Navyše sa to predraží. To môžete ošetriť rovno jadrovú omietku.
Za umývadlo stenu natrite nejakou vodeodolnou farbou alebo tam holt neumelo nalepte zopár dlaždíc z bazáru, prípadne aj to PVC, čo radí. Na stenu si pripevníte vodorovnú lať a medzery vymedzíte krížkami. Možno tomu prídete na chuť. :)
Do sprchy/vane dajte tyč / starú garnyž a plastový záves s presahom až do vane, ktorým prekryjete omietku. Okolo batérie to riešte obdobne ako okolo umývadla.
Do jesene to nejak prežijete a potom to nechajte dokončiť.

jabraka*
hodnocení

0x

V kuchyni mám na podlaze poloožený VINYL.je to povrch,na nějž je spolehnutí.Mám tu také starší stůl,povrch byl už trochu opotřebovaný,z podlahy mi zbylo 5 desek vinylu,šup s ním na stůl! nejen já jsem teď spokojen,ale dokonce i manželka,a té se nikdo jen tak nezavděčí.Za novou kuchynskou stěnou - linkou je ještě nepřikrytá umakartová stěna.Vinyl přikryl vše ošklivé.Takže na řadě je koupelna,Zatím je krytá PVC dekoračnám linem.,v podobě zameckých obkladů.Přijde sem nový sprcháč,uvnitř budou keramické obklady ,ale zbylé stěny budou obloženy VINYLOV7MI deskami.Přilde to i na dveře.

Nemám z toho naprosto žádné obavy. Lepit se to musí silikonem,protože lepidla na neprodyšné podklady ,ředěné vodou pod linem,ani pod vinylem špatně tvrdnou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]