Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná FaB?

Od: 1jana® odpovědí: 4 změna:

Dveře z venku koule, FAB. Odemknu bez problému. Ale poslední krok, kdy se má zasunout západka, se mi podařil snad až na podesáté a dveře jsem otevřela. Je problém v fabce? nebo jinde ... děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Problém bude spíš v zámku jako takovém. Většina zámků je rozebíratelných a opravitelných (možná by stačilo mechanizmus namazat), ale jednodušší a jistější je celý zámek vyměnit. Výměna sice není nic složitého, ale je lepší, když to provede někdo, kdo už to někdy dělal. Vyplatí se koupit zámek kvalitní, cena Vás určitě nezrujnuje. Ale pozor, existují různé rozměry a provedení, ne každý Vám tam bude pasovat.

doplněno 23.04.22 20:29:

Ještě existuje jedna možnost - pokud dveře z nějakého důvodu pruží (třeba nové těsnění, nebo hrubší "nečistota" na dosedací ploše dveří), západka zámku příliš drhne o protiplech a je potřeba vyvynout větší sílu k jejímu zatažení. V tom případě stačí dveře při odemykání přitáhnout za kouli. Odemknout i v tom případě lze snadno, protože závora zámku je slabší, než západka, takže v protiplechu tolik nedrhne.

hodnocení

Těsnění jsem měnila asi před dvěma měsíci. Dřív jsem dveře přitáhla a bez problému otevřela. Teď přitáhnout nešly, otevřít také ne..

amater*

Tak to bude mít magdon asi pravdu,nové těsnění je asi větší,nebo tvrdší.Někdy je možné upravit výřez v protiplechu,do kterého střelka zajíždí.

hodnocení

3x
Když šlo normálně odemknout a nešlo otevřít, asi bude problém v samotném zámku, nikoliv ve vložce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]