Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěrkování / Štukování

Od: sterka odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám momentálně nataženou 2 vrstvu lepidla na stěnách, dost jsem si s tím vyhrál.
Kamarád mi poradil, že to nemusím přímo štukovat, že stačí, když to vezmu stěrkou, popř. finiškou a potom muzu malovat.
Poradíte co koupit? to co mi poradil, tady nemají skladem nikde

jeho rada bylo Gipsar Uni C6/20/2 a nebo z polska GS-150 FRANSPOL.

jde mi o to, s čím máte někdo další zkušnost a taky, abych to natáhl v 1 vrstvě a maloval.

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když s tím nemáte zkušenosti, kupte to, co mají a pak budete mít zkušenost. Přeci nepojedete 50 km pro materiál, s kterým budete pracovat jako laik a výsledek bude žalostný. Profík umí s čímkoliv. Taky jezdím do Hornbachu a beru to, co mají. Hlavně stěrku, co se rozhladí houbou. Tu, co zatvrdne a brousí se raději ne.

krtek6
hodnocení

0x

obi.cz/... tímhle jsem teď opravil celou garáž...

onasis
Jaký je prosím u tohoto produktů postup?Koukal sem že se stěrka nanese ale nefilcuje?Dají se po zaschnutí nerovnosti zbrousit?
krtek6

normálně to rozmícháš na konzistenci stěrky...abys to mohl pohodlně roztahat...a pak si vezmeš hladítko tvou zvolené délky ...já to bral dlouhým 60cm a pak jednoručním 40cm...a natáhneš min. 2 vrstvy...jedna je jako podklad a druhá je třeba finální...jak u lepidla...a buď se ti to podaří udělat hned, že to zahladíš dokud je to tvárné a plastické a nebo to prostě pak přebrousíš 100-40kou šmirglem do hladka...žádná raketová věda...před aplikací je potřeba povrch navlhčit aby ta stěrka netahala zbytečně moc vody, protože jak ji natáhneš a zahladíš tak samozřejmě tu vodu vypudíš a pak už ti to půjde hůř hladit.

tady máš třeba návod:

onasis
Jasný takže je to úplně stejný jak třeba stěrka od den brave nebo klasická finiska na sadrac... nevíš jestli to můžu aplikovat přímo na lepidlo s perlinkou? Předtím napenetrovat samozřejmě...
krtek6

je to úplně stejný jak rozmíchaný stěrky v kýblu...tady si to akorát musíš namíchat sám...a penetrovat nic nemusíš...psal jsem, že to stačí navlhčit vodou...normálně si vem větší rozprašovat 2l stojí ve stavebninách asi 120,- a tím to namokři...nebo standardně štětkou do vody...

kikloppp
hodnocení

0x

Gipsar z polska je super, vyborna je i denbravenka a supr je take hotovy finish od rokofinalu. dve vrstvy do hladka, nechat dva dny vyschnout a pak jemnym papirem zlehouka prebrousit, oprasit a dve tri vrsty barvy a je hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak na štukování
Otázky na téma štukování

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]