Nejste přihlášen/a.
Vše, co nedrží se musí odsekat a nahradit novým materiálem. Jestli se drolí i cihla, tak postupovat po malých úsecích a postupně dozdívat a vyklínovat dubovými klíny. Zdít to na cementovoou maltu. Pokud je cihla dobrá, proškrábnout spáry a zahodit to novou maltou. Pokud je špatná hydroizolace, je nejlepší začít tam. Neboť pokud je ve špatné kondici, nebo chybí, to co nahodíte, za pár let budete mít zase dole.
Stačí vyspárovat do 2cm hloubky cihly pevnou maltou. I malta drolivá drží, když se nemá kam rozpínat.Pak našprycovat, nahodit jádro, případně štuk. A hlavně doporučuju všechny složky sanační dle WTA
Taik pokud se jedná o špatný základ, máte dvě možnosti
1. Byla naznačena už níže - beton vybourat po úsecích cca 1m a nahradit novým
2. Beton vybourat a nahradit podezděním z dobře pálených cihel - zvonivek nebo z cementových cihel. Třeba až na základovou spáru.
Nesmíte přitom přerušit vodorovnou hydroizolaci
Osobně jsem řešil podobný problém,jen s tím rozdílem že jsem tam měl drobící cihly.Odsekal jsem postupně po jednom metru do hloubky 10-12cm, zhotovil bednění u vrchu nechal tak 5cm mezeru a zalil řidkým betonem.Po zatvrdnutí jsem pokračoval o další metr.Vzniklou mezeru nahoře jde zahodit cem.maltou.Ten beton musí lícovat s hornim zdivem!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.