Nejste přihlášen/a.
V roce 1998 jsem odkoupil od jednoho sourozence 1/2 rod. domu. Dům byl v katastrofálním stavu. Druhý ze sourozenců mi při osobním jednání sdělil,že mi tu 2. polovinu prodá a že na ni mohu pracovat. Vím ,že mám nan tuto polovinu předkupní právo tak jako i on. Takže prakticky celou rekostrukci střechy,fasády zahrady jsem financoval sám. 2 x mi přispěl na daň z nemovitosti. U té druhé poloviny jsem ale zafinacoval výměnu oken protože se dělala fasáda. Chci se tedy zeptat pokud dojde k prodeji jeho poloviny z jaké cenové nabídky se bude vycházet. Před rekonstrukcí nebo po, a odečtnou se fin. náklady které jsem do oprav vložil? Je nějaká možnost abych uspíšil tento odprodej. tato polovina je prázdná neobyvatelná on zde již 5 let nebyl. A já bych byl rád kdyby tento odprodej vyřešil ještě já a ne moje děti.Nemáme nijak vyhrocené vztahy. Pokud mu pošlu nějakou nabídku tak ani neodpoví. Poud to zkusím řešit telefonicky tak řekně ,že zatím nad tím neuvažoval. To se již táhne 10 let a věk mi přibývá. Je z této situace nějaké východisko, klidné rozumné řešení?
Děkuji za radu a odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.