Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříška na garáž

Od: petrm odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli náhodou neřešil někdo něco podobného..

Potřebuji udělat nějakou stříšku nad vrata u garáže, protože na jedné straně mi tam teče a ta voda zůstává na horní hraně vrat a rezne to tam.. Nic co by se dalo přimo koupit jako celek jsem nenašel. Na fotce je vidět vedle jakýsi zbytek plechu u souseda. ale nevim jestli nezvolit něco jiného.. Nemáte někdo tip co tam dát?

Stříška na garáž

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

A co něco takového?

mall.cz/...

mall.cz/...

petrm
hodnocení

Na tohle jsem už koukal no, možnost to je, ale to patří spíš na barák.. Já jsem si dělal návrh (v pžíloze). 3 nějaký konzole a na to plech nebo plexi, nevím.

Stříška na garáž #2

hodnocení

1x

hornbach.cz/...

Stačí jen minimální oplechování s přesahem

Stříška na garáž #3
petrm
23.04.22 20:54
hodnocení

To by šlo

hodnocení

0x
V Hornbachu ( i v dalších prodejnách stavebnin) jsem viděl klempířské výrobky různých tvarů, používané na zakončení krytiny. Určitě si vyberete i z těch jednodušších tvarů.
Dá se tam vybrat i z mnoha plastových lišt,různých tvarů a šířek, většinou délky okolo 2 m. Lehké, nerezavějící, snadno opracovatelné.
V klempířské provozovně Vám navrhnou nejvhodnější tvar a vyrobí někdy i na počkání. Je to ale dražší než v obchodech.
Už jsem viděl nad vraty i prodávanou polystyrenovou stropní lištu.
Samodomo: z polystyrenu vhodné tloušťky nařežte pásy potřebné šířky, přetřete třeba polyuretanovým tmelem - na ucpání pórů, a přilepte tím tmelem na omítku nad vrata. Někdo používá Mamut, ten do exteriéru.
petrm
hodnocení

To jsem si myslel, že bych tam dal 3 konzole třeba a na to nějakou okapnici, nebo plexi.

Stříška na garáž #4

Chtěl jsem napsat, že bych si koupil venkovní hliníkový parapet a ten tam přimontoval.

Ten má trošku spád a přesah 10 až 15cm by měl stačit.

Ale když podle obrázku tam chceš plech 500mm, tak to je jiný kalibr.

hodnocení

0x
Kúpil by som hotový plechový profil "horní lemování štítové zdi rovnoběžné s okapem" alebo to nechal niekde ohnúť v klampiarskej dielni jeho zmenšenú verziu a prichytil ho tam na hmoždínky à 40 cm. K vrutom kúpte čiapočky vo farbe plechu a - vzhľadom k hotovvej fasáde - vrchnú stranu len pretmeľte silikónom alebo polyuretánovým tmelom.
Asi sa Vám nepodarí zohnať dostatočne dlhý plech v celku. Normálne by sa spojil na stojacu drážku. No, bez náradia by som sa s tým príliš nepáral a spojil ich len prostým preložení, vsunutím stužujúceho ohybu do seba a pretmelením.
petrm
hodnocení

Asi to tak udělám, díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]