Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klika plastové ho okna nejde zavřít

Od: lenna odpovědí: 6 změna:
Co může být příčinou toho, že nejde zcela uzavřít klika u plastového okna? Jde svislou polohu, tj. okno je zcela zavřené, vypadá že je pevně zajištěno, nicméně klika nejde zcela nastavit do svislé polohy. Co by se s tím dalo udělat a kolik takové opravy běžné stojí?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knick
hodnocení

1x

Jak to vidím já..Dali jsme nové okno a to jsem zpočátku z důvodu šetření těsnění nedovíral na poslední pozici kliky i když to šlo, ale nechával kliku šikmo dolů. A po roce už okno nešlo zavřít na poslední pozici kliky - úplně svisle. Později jsme dali stejná okna od ulice a opět zavírali jen do předposlední pozice kliky - šikmo. A šel kolem známý, který montoval okna a upozornil mě, že dělám chybu, když takto zavírám okna, že časem klika do poslední pozice nepůjde zavřít. Přesně nevěděl čím to je, ale potvrdil mou zkušenost s prvním oknem. Takže podle mě se opotřebí/vymačká zavírací mechanismus, a někde zvnikne nepřekonatelný schodek. Tak si myslím, že žádné seřízení, čištění ani mazání nepomůže, ale bude potřeba mechanismus rozebrat a tento schodek odstranit možná pilníkem. Ale sám nevím, jak se k tomu dostat...

hodnocení

0x
Jako první bych vyčistíl celé kování a promatal, dle typu; pokud i po tomto zásahu bude problém trvat, přijde na řadu servis. Cenu těžko odhadnout, nějaká stovka až tisíce při výměně celého kování.

zam
hodnocení

0x

Zkusit jestli jde do svislé polohy při otevřeném okně.Moje zkušenost:dolní kování do kterého zajíždí čep bylo přišroubované víc proti čepu,po přešroubování vše v pořádku.Musí se zjistit kde to naráží.

hakloud

Pokud mě je známo,tak při otevřeném okně nejde dát kliku do svislé polohy.Musí se současně přitlačit pojistka,která se nachází pod klikou!

hakloud
hodnocení

0x

Je to způsobené velkým přítlakem okna k rámu.Nutno seřídit. Jinak mám to též u jednoho okna a nijak to neřeším.Důležité je aby okno dobře těsnilo.Ale můžete promazat veškeré táhla a čepy.Je to pravidelná údržba co 2 roky.

hodnocení

0x

A vy tu kliku musíte mít nasvislo? *houpy*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]