Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebovala bych poradit na koho se obrátit v případě, že potřebuji vyřešit problém s hlučnými sousedy. Nejedná se o nějakou krátkodobou záležitost. Máme mezi sebou tenčí zeď a jsou to choleričtí magoři (pár) se dvěmi ratolestmi, kočkou, psem a andulkou. To, že se hádají nebo výchovně hulákají na ty děti mi nevadí (ačkoli hulákání v jejich verzi: "Ty zas** svi**!" apod. se neposlouchá dobře), ani kdyby si děti normáln hráli. Ale třeba minulý víkend jsme s partnerem slyšeli jak tam ty dva kluci malý týrali kočku. Trvalo to asi 10min. než nám vůbec došlo, že jde o kočku, protože řvala jako jeden z nich. Nikdy se nesnažím hlasitě projevovat, ale to už nám nedalo a slovně jsme se to tam snažili uklidnit alespoň přes zeď. Po našem velmi krátkém upozornní ji nechali být.. alespoň přestala naříkat. Ovšem nám to pkně vrátili a mlátili s věcmi vedle tak, že nám tu vazbili okna. Nakonec jsem zjistila, že byli sami doma a žel bohu jsou doma sami dost často. Nechci tu rodinu vůbec konfrontovat, protože vstoupit do sousedské války s takovými povahami, to je sebevražda. Obracet se na policii asi nemá smysl, protože po 22. hodině tam konečně začíná být klid a policie to jinak asi moc neřeší.. tak kam? Majetkové? Protože prý sprvávce domu tu nemáme..
"... Protože prý sprvávce domu tu nemáme.."
Správce domu, jako "domovník" u vás být nemusí, ale každý bytový dům správce má. Buď je to SBD nebo nějaká reslitka a pokud se jedná o obecní byty, tak obecní nebo městský úřad, a pokud se jedná o byty v osobním vlastnictví, tak je to SVJ. Jistě víte, komu za bydlení posíláte peníze a kdo zajišťuje údržbu domu a pod.
Na toho se obraťte a nejlépe písemě. Pokud písemnou žádost podepíší i sousedé, bude to mít větší váhu. Správce domu může nepřizpůsobivým nájemníkům zrušit smlouvu, ve vyjímečných případech dokonce i těm, kteří mají byt v osobním vlastnictví.
Na hlavním nádraží je taková místnost. Nad vchodem je napsáno LAMPÁRNA. Tak jedině tam.
Ale vážně...asi to nemá řešení, nebo dlouhodobé a s nejednoznačným koncem. Dělat hluk ještě větší a svádět to na ně. Co na to ostatní sousedi?
No potkala jsem dneska zrovna sousedku co bydlí o 3 patra výše a říkala že za to, že jednou řekla tomu dítěti aby nevenčil psa přímo před vchodem (protože choděj cca 1 - 2denně, tak pejsek spěchá), prej přišla a vyřvala ji do krav co si to dovoluje na kluka řvát.. no a zase klasika, řvala jí za dveřma :D.. ono tu bydlí hodně důchodců. a sousedi vedle si nechali prej udělat zvukovou izolaci.. což já bohužel nemůžu, protože tu mám vestavěnou postel s vlastní zídkou ze dřeva.. no je to smutný.. fakt nevím kam se obrátit no..
Pořádnýho chlapa co se nebojí a dokáže zařvat. Známého, nebo z rodiny. A párkrát tam na ně vlítnout.
Pokud na hlučící rodinu zazvoním a po otevření zařvu - Bude tady už konečně ticho a pořádek - tak mě těžko někdo z něčeho obviní. A dá se to opakovat.
Nemá to řešení. Před dvaceti léty jsme měli podobný problém, nakonec jsme svůj nádherný byt prodali.
Mít za souseda vypatlaný hovado/a je takřka neřešitelný problém. Poradit si s tím umí jen ti, kteří mají odvahu a mentalitu na nějakou odvetu dle hesla "na hrubý pytel hrubá záplata". Na některé lidi totiž nic jiného neplatí.
Sousedy nezměníte. Co dokážete změnit je, odstěhovat se. Takže obrátit se rovnou na realitní kancelář
A odstěhují se někam, kde budou podobní ne- li horší anebo se tam tací taky časem nastěhují.
Problémy jsou od toho, aby je člověk řešil a ne před nimi utíkal. Ale typický pro Čechy je být zalezlej v rohu a nic nedělat. Pak se není čemu divit, že taková individua dělají bordel a dovolují si .
Z těch malých hovad jednou vyrostou velký hovada a tak to půjde dál. A to vše jen proto, že nikdo nic nedělá...
Nebát se a taky se ozvat, když to nepomůže, tak znovu a důrazněji. Ve společným bydlení se mají lidé vzájemně respektovat. Rozhodně neustupujte, když dojde na napadení, tak volat městkou.
Sám jsem to několikrát zažil, došlo na rvačky, vyhrožování, naschvály atd . Je to nepříjemný, ale bohužel na takový dobytka člověk často narazí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.