Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvalitní krbová kamna s plotýnkou a roštem?

Od: sparcoo* odpovědí: 8 změna:
Sháním se po kvalitních menších kamínkách s roštem a šuplíkem na popel a zároveň s plotýnkou na vaření.
Kdo je připraven, není překvapen.
Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

1x

Asi odpovím mimo mísu. K čemu potřebujete rošt? Aby vám dříve vyhořelo dřevo a častěji přikládal?

10ti letou dobrou zkušenost mám s nejmenšími krbovkami JOTUL, s plotýnkou, bez roštu.

sparcoo*
hodnocení

Já je budu mít v obýváku a bojím se, že bude všude popel.
U starých krbovek jsem vždy před zatopením vynesl šuplík, trochu zametl a hotovo.
id
U bezroštových Jotulek vybírám popel jednou za týden při celodenním topení. Ráno stačí rozhrábnout popel, žhavé uhlíky se dostanou na povrch , stačí přiložit bez třísek a papíru a za 1o až 15 minut krbovky hoří další den. Záleží na kvalitě dřeva.
jendad

id . Přesně jak píše . Máme obdobná kamna a také vybírám popel až se mě chce (asi ten týden) . Žádný šamot , žádný rošt co by jste propálil . Větší bordel máme spíš ze psa :) Ale bydlení má sloužit nám , nikoliv my baráku . Ale je pravda , že jsem udělal dispozici tak , aby se teplo rozlezlo a kamna mám u vchodu . Každý to má jiné.

jendad
hodnocení

0x
sparcoo*
hodnocení

Líbí, díky.
jendad

Teď koukám , že už je nevyrábí . Buď najdete skladovku (pochybuji při dnešní panice) . Nebo zkuste tyhle zbozi.cz/...

To je německá korporace a mají fabriku v madarsku . Tudíž kvalita a dostupnost dílu bude dobrá

hodnocení

0x

Já mám v obytné kuchyni stará kamínka / cca 100 roků staré/. Roštové provedení a topím když je teplota pod -5°C / abych pomohl tepelnému čerpadlu a nezapínal se pomocný elektrodotop/ a nebo o víkendu, kdy nevyužívám pracovnu v horním patře a tak si zatopím v kamínkách, spálím papíry , dřívka od nanuků, ... a ze zahrady mám snad 20 prm dřeva, tak to musím spálit a vybírám je jendou za cca 6 týdnů. Nyní jsem si pořídil akuvysavač / ETA - typ přesný nevím/ a to je supr věc- při zatápění nějaký popel někdy vypadne na misku pod dvířky, vezmu vysavač a vyčistím a je to otázka 10 sekund.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]