Nejste přihlášen/a.
Budu betonovat strop (hurdiska, polyš) a na to 50mm betonová deska s kari sítí 8/150/150 (výpočet od statika). Na polyš jsem položil 20mm distanční lištu, na ni síť a narazil jsem na problém. V nejlepším případě pokud je dám na sebe do sebe, tak síť zabere 24mm(8+8+8) + 20mm distanční lišta, tak na horní překrytí betonem mně zbyde jen 6mm. To je asi málo ne? Nebo dělám něco špatně?
Platilo, že železo v betonu musí být nejmíň 3 cm pod povrchem, tak si to přeber, kde děláš chybu.
Navíc 5 cm silná betonová deska je moc málo, popraská ti, ale pokud to bude jenom 1 x 1 m, tak by to mohlo vydržet.
Nejsem stavebník, ale 8 milimetrá síť do betonu tloušťky 50 mm? Nelze síť svařit, aby se nepřekládala přes sebe? Nebo nějaké spojky?
Armatura váže vázacími dráty NESVAŘUJE se !
Tazatel-ubral bych na distanční liště nebo navýšil tl betonu.
Jinak běžně se kari položí a při lití (litý mix + pumpa , nebo RU (kolečko, lopata or turbosol) se pak jen háčken trocu povytáhnou tak aby neleželi na podkladu...
Armovací koše se též svařují z roxorů. Ale dobrá, jak jinak tedy docílit, abych nemusel kari síť překládat přes sebe a neovlivnilo to pevnost? Možná by bylo lepší použít tenčí sítě ve třech vrstvách správně položených na sobě. Ale každopádně beton 5 cm se mi zdá opravdu málo.
Kari sítě se pouze vážou. Přesazený mají být o 300 mm. Ale výztuhy se svařovat můžou. Jen platí určité normy jak svařovat, typy svarů , pracovní postupy atd...
Orion to přesazení vznikne v jednom místě, v jiném o dvouch. Jinak u zbytku se počítá průřez s jednou kari sítí. Nejde jen tak Halabala měnit typ výztuže jak to někoho napadne. Těch 50 mm je minimum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.