Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kari síť, jak položit

Od: kolemjdouci odpovědí: 9 změna:

Budu betonovat strop (hurdiska, polyš) a na to 50mm betonová deska s kari sítí 8/150/150 (výpočet od statika). Na polyš jsem položil 20mm distanční lištu, na ni síť a narazil jsem na problém. V nejlepším případě pokud je dám na sebe do sebe, tak síť zabere 24mm(8+8+8) + 20mm distanční lišta, tak na horní překrytí betonem mně zbyde jen 6mm. To je asi málo ne? Nebo dělám něco špatně?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

0x

Platilo, že železo v betonu musí být nejmíň 3 cm pod povrchem, tak si to přeber, kde děláš chybu.

Navíc 5 cm silná betonová deska je moc málo, popraská ti, ale pokud to bude jenom 1 x 1 m, tak by to mohlo vydržet.

Nevím,ale v minulosti jsem se učil něco úplně jiného a tam bylo krytí dle použití daných prvků.minimum byl 1cm!

V podkladním stačí i 5mm tedy 0,5cm!

hodnocení

0x

Nejsem stavebník, ale 8 milimetrá síť do betonu tloušťky 50 mm? Nelze síť svařit, aby se nepřekládala přes sebe? Nebo nějaké spojky?

zaseja

Svařovat armaturu do betonu se nesmělo, snad to platí pořád

Armatura váže vázacími dráty NESVAŘUJE se !

Tazatel-ubral bych na distanční liště nebo navýšil tl betonu.

Jinak běžně se kari položí a při lití (litý mix + pumpa , nebo RU (kolečko, lopata or turbosol) se pak jen háčken trocu povytáhnou tak aby neleželi na podkladu...

Armovací koše se též svařují z roxorů. Ale dobrá, jak jinak tedy docílit, abych nemusel kari síť překládat přes sebe a neovlivnilo to pevnost? Možná by bylo lepší použít tenčí sítě ve třech vrstvách správně položených na sobě. Ale každopádně beton 5 cm se mi zdá opravdu málo.

break

Kari sítě se pouze vážou. Přesazený mají být o 300 mm. Ale výztuhy se svařovat můžou. Jen platí určité normy jak svařovat, typy svarů , pracovní postupy atd...

Orion to přesazení vznikne v jednom místě, v jiném o dvouch. Jinak u zbytku se počítá průřez s jednou kari sítí. Nejde jen tak Halabala měnit typ výztuže jak to někoho napadne. Těch 50 mm je minimum.

kogot
hodnocení

0x

Také nejsem stavitel, ale vim že stropní deska by měla být tlustá minimálně 60-70mm a 50mm je tloušťka roznášecí vrstvy v podlaze

krtek6
hodnocení

0x

a já si zas myslím, že tady si někdo plete stropní desku s konečnou betonovou mazaninou nebo nějakou zálivkou...stropní deska nejde pod 16cm většinou se dělá cca 20cm, protože má být nosná

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]