Dobrý den, prosím o radu,jakou zvolit distr.sazbu. V chatě budu mít elektrický sporak s prikonem max.3400W, mikrovlnku,lednici a LED osvětlení. Chatu obýváme cca 5 měsíců v roce,hlavní jistič je 20A. Poraďte, prosim,zda zvolit sazbu DO1d,nebo D02d..Děkuji předem za odpovědi..
Na D01 nebo D02 nemá sporák vliv; na 16A (zásuvkový okruh) můžete zapojit bez problémů 3650W, pokud je v pořádku přívodní kabel k zásuvce i zásuvka...a ten sporák je s kabelem a zástrčkou?
stir Taky jistič by vám stačil 16A, to je 3.7kw max a sporák málokdy jede na max. Takže ušetříte i na jističi. Ale platba za jistič (rezervovaný příkon) je až do 1 x 25A... STEJNÁ. Je jedno, jestli tam bude 1 x 10A nebo 1 x 25A jako hlavní jistič; tedy výměnou za menší hodnotu nezíská bonus, ale problém...akorát rozdíl mezi D01 a D02 je asi 40,-Kč ve stálém platu "za jistič"; 25,- a 66,- zde. A pro jiné smlouvy lze dohledat zde
eva900*
Ok,děkuji mnohokrát za Vaše rady,již v tom mám trochu jasno.Moc jste mi pomohl,díky.
Nonek máš pravdu, tam je to do 1x25A stejné. Jinak můj dodavatel měsíční paušál nemá, ale distribuce je dražší u D01 o cca 500 Kč za MWh oproti d02. Opět záleží dle smlouvy.
Vemte kalkulačku a počítejte. D01 má vyšší cenu za kWh, dražší distribuce. Taky je třeba srovnat měsíční paušál nebo přejít na dodavatele bez měsíčního paušálu. Taky jistič by vám stačil 16A, to je 3.7kw max a sporák málokdy jede na max. Takže ušetříte i na jističi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.