Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsetkych kutilov. Moja otazka na vas, cim namazat tesnenia na plastovych oknach,aby som neposkodil tesnenie.Aby to nerozozralo po pol roku.
Dakujem Belus
Ošetřujte těsnění u plastových oken
Ačkoli je životnost moderních polymerových těsnění velmi vysoká, je vhodné je jedenkrát ročně přestříkat nebo přetřít olejem na bázi silikonu. Těsnění tak zůstane dlouho pružné a jeho životnost se ještě prodlouží.
A jaká těsnění chcete mazat? Mám plastová okna a i dveře už hodně let a ještě jsem žádné těsnění nepotřebovala mazat.
Ja mazu tesneni na plastovych oknech glycerinem. Taky tesneni kolem dveri na aute. Taky tim glycerinem mazu gumu u bubnu pracky. Jo a neznam plastove okna, ktera by nemela tesneni.
No vidíte, tak plastová okna v půlce baráku už mám 18 let a ještě jsem žádné těsnění ani jednou nenamazala a žádné nedoléhání oken se neděje. Okna fungují jako nová. Ani jsem do dnešní doby nepotřebovala nic seřizovat, nebo dotahovat atd. Druhá půlka baráku okna a venkovní dveře 14 let a totéž. Akorát jsem za tu dobu 3x promazala zámek u dveří.
Ale když jsem teda u toho, tak já bych doporučila silikonový olej, který je na tohle snad i určený. Já mám "Silikal 93" ve spreji a mám ho proto, že mi byl doporučen na ošetření plastových posuvných dveří, kde se před prvním použitím musela promazat kolejnička, ve které se pohybují kolečka. A dále se to má opakovat jednou za rok. U oken a u dveří, mi výrobci o žádném mazání těsnění nic neříkali.
Pračku mám 18 let a nikdy jsem nic nemazala, pořád funguje.
Jo, a když se to teda má dělat, tak já teda poslechnu a tím silikonovým olejem ta těsnění teda postříkám. Tím určitě nic nezkazím. Ale až do této chvíle jsem nevěděla, že se to má dělat a nic se nestalo.
Slyšel jsem že je dobrý silikon. Postříkal jsem těsnění sprejem SILKAL 93 na kterém je psáno že ošetřuje gumové lišty. Stříkal jsem to před rokem a byla to chyba, od té doby je problém s otvíráním - lepí. Nevím jestli existuje jiný silikol který se takto nechová, poraďte. Glycerin nemám a ani mě v té době nenapad.
Je to přesně, jak píše re4zon. Glycerín je na ošetřování gumy to nejlepší. Pamatuji si, když nám v zimě přimrzaly gumy u dveří škodovek tak, že tyto nešly prakticky otevřít, tak po namazání glycerínem, byl celou zimu pokoj. Dveře šly otevřít kdykoli i za velkých mrazů bez problémů.
Tak to mě děsíte, Že prostředek, na kterém je napsáno, že slouží na ošetření gumy, typicky ve spreji, tu gumu naleptá...
mám ještě nějaký sprej s logem Škoda auto, kde je výslovně napsáno na ošetření gumy, pneumatik, gumový těsnění... No tak nevím jestli se mám bát?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.