Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim namazat tesnenie u plastovych okien

Od: belus odpovědí: 18 změna:

Zdravim vsetkych kutilov. Moja otazka na vas, cim namazat tesnenia na plastovych oknach,aby som neposkodil tesnenie.Aby to nerozozralo po pol roku.

Dakujem Belus

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Glycerinem, stejne jako jakekoliv jine tesneni. Litrova flaska za dve stovky je pro beznou domacnost na cely zivot.

nov
hodnocení

1x

Ošetřujte těsnění u plastových oken

Ačkoli je životnost moderních polymerových těsnění velmi vysoká, je vhodné je jedenkrát ročně přestříkat nebo přetřít olejem na bázi silikonu. Těsnění tak zůstane dlouho pružné a jeho životnost se ještě prodlouží.

hodnocení

0x
Nedělám do plastu, ale proč mazat těsnění?
belus
hodnocení

Aby guma nestvrdla,aby bola pruzna. Aspon pokial viem kazda guma casom stvdne.

hodnocení

0x

A jaká těsnění chcete mazat? Mám plastová okna a i dveře už hodně let a ještě jsem žádné těsnění nepotřebovala mazat. *co*

petrovic

Ja mazu tesneni na plastovych oknech glycerinem. Taky tesneni kolem dveri na aute. Taky tim glycerinem mazu gumu u bubnu pracky. Jo a neznam plastove okna, ktera by nemela tesneni.

re4zon
Ja jsem taky znal jednu damu, ktera nepotrebovala menit olej v aute. A stejne jako ona pak musela nechat udelat generalku motoru, tak jednou nebudou tesnit ta okna, pokud se tak uz nestalo.

No vidíte, tak plastová okna v půlce baráku už mám 18 let a ještě jsem žádné těsnění ani jednou nenamazala a žádné nedoléhání oken se neděje. Okna fungují jako nová. Ani jsem do dnešní doby nepotřebovala nic seřizovat, nebo dotahovat atd. Druhá půlka baráku okna a venkovní dveře 14 let a totéž. Akorát jsem za tu dobu 3x promazala zámek u dveří.

Ale když jsem teda u toho, tak já bych doporučila silikonový olej, který je na tohle snad i určený. Já mám "Silikal 93" ve spreji a mám ho proto, že mi byl doporučen na ošetření plastových posuvných dveří, kde se před prvním použitím musela promazat kolejnička, ve které se pohybují kolečka. A dále se to má opakovat jednou za rok. U oken a u dveří, mi výrobci o žádném mazání těsnění nic neříkali. *co*

Pračku mám 18 let a nikdy jsem nic nemazala, pořád funguje.

Jo, a když se to teda má dělat, tak já teda poslechnu a tím silikonovým olejem ta těsnění teda postříkám. Tím určitě nic nezkazím. Ale až do této chvíle jsem nevěděla, že se to má dělat a nic se nestalo.

re4zon
S udrzbou je to jako s pojistenim. Neni potreba, dokud se neco nepodela. A nekdy neni potreba vubec cely zivot, kdyz ma clovek kliku. Ze zrovna dvoje okna tesni neznamena, ze tesni vsechna, zrovna v rodine mame okna s tesneni tvrdym jak broky, protoze je nikdy nikdo neosetril a tesni to jen velkym pritlakem, trpi kovani.. kdyby se otvirala denne, za chvili by bylo na vymenu. A glycerin je rozhodne lepsi nez silikon, protoze nelepta zadne plasty a neni to chemicka sra...,klidne si od nej muzu oliznout prsty.

Tak s tím pojištěním je to docela sranda, neboť právě před chvílí odešel pojišťovák, se kterým jsem po deseti letech obnovovala pojistku na barák. *smich*

ludek*
hodnocení

0x

jen by mě zajímalo, jak chcete gumě prodloužit život glycerinem :-DDD

re4zon
Tak, ze ho na ni napatlam. Dalsi, pro ktereho plati rovnice nerozumim tomu = neexistuje to.
quest

Slyšel jsem že je dobrý silikon. Postříkal jsem těsnění sprejem SILKAL 93 na kterém je psáno že ošetřuje gumové lišty. Stříkal jsem to před rokem a byla to chyba, od té doby je problém s otvíráním - lepí. Nevím jestli existuje jiný silikol který se takto nechová, poraďte. Glycerin nemám a ani mě v té době nenapad.

re4zon
A proc nekoupit glycerin, kdyz ho maji leckde a bude levnejsi? Zrejme toho tam bylo moc nebo to tesneni zere. Otrel bych to alkoholem a natrel znovu tim glycerinem.

Je to přesně, jak píše re4zon. Glycerín je na ošetřování gumy to nejlepší. Pamatuji si, když nám v zimě přimrzaly gumy u dveří škodovek tak, že tyto nešly prakticky otevřít, tak po namazání glycerínem, byl celou zimu pokoj. Dveře šly otevřít kdykoli i za velkých mrazů bez problémů.

Tak to mě děsíte, Že prostředek, na kterém je napsáno, že slouží na ošetření gumy, typicky ve spreji, tu gumu naleptá...

mám ještě nějaký sprej s logem Škoda auto, kde je výslovně napsáno na ošetření gumy, pneumatik, gumový těsnění... No tak nevím jestli se mám bát?

re4zon
Pokud je to cisty silikonovy olej, tak vetsinu tesneni nelepta. Ovsem tyhle levne osetrovaci spreje obsahuji casto kdovi co. Jestli je to naleptane snad dokazes zjistit, otri to jarovou vodou a uvidis, jestli to bude lepit i dal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]