Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
Nevím si rady jakou udělat střechu nad dvornímy přístavky. Délka 11 metrů šířka 5,5 metru a sklon cca 20°, Nyní tam sou latě a stará betonka ,ale ta je totálně popraskaná a krovy zhnilé, všude teče. V rámci úspor si ji chci dělat sám s pomocí mi přijde jen tesař udělat nové krovy ,ale co nahoru co podle Vás vyjde levně ale účelně. Jwstli onduline, nebo to zadeskovat a navařit lepenku nebo máte nějaké nápady.
díky moc.
Píšeš,že tesař udělá nové krovy.Já jsem na zahradní chatku použil na střechu sbíjené vazníky.Z prken se vytvoří profil střechy tak,že se použijí dvě prkna na podstavu a mezi ně přibijí stojky a pod předpokládaným sklonem budoucí střechy se přibije další dvojice prken. .Tento dvojitý trojúhelnk pak tvoří páteř střechy.Celkově to přišlo na pár korun a vše jsem kladivem zvládnul sám.
Základnu trojúhelníka jsem připevnil do stropních trámů a nahoru přibil prkýnka,Tím se střecha zpevnila.Na krytinu bych použil bonnský šindel.Nepotřebuje příliš nosnou konstrukci.
JABRAKA
Bitumenová krytina stojí za houby zatím co vidím ji většina po čase mění za nějakou plechovou.Mrkněte sem je to zajímavé: gerard.cz/...
doplněno 27.03.10 06:48:Píšete 11x5,5 m a z toho najednou 300 m2.Jak to je správně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.