Nejste přihlášen/a.
Odšroubovat malým imbusem (tuším že 3 mm) červíka v páce - dírka pod pákou a sejmout páku nahoru. Pak vyšroubit horní chromovaný klobouček a sykovkami vyšroubit mosaznou matici nad kartuší. Kartuši vyjmout, vzít sebou do vodo-topo , koupit novou (většinou jsou typové) a vyměnit. Kartuše cca 150,- Kč. Vymenit celou baterii můžeš kdykoliv, ale vyjde to dráž a je to práce (u vestavné) trochu větší.
Ale možná by stačilo i dotáhnout tu matici nad kartuší. To uvidíš až sejmeš páku a ten klobouček pod ní.
To je na vymenu kartuse v baterii. Jako nic moc sloziteho, ale jisty cvik a zrucnost to chce. Taky se musi ta kartus dat sehnat. Mozna bych popremyslel o koupi cele nove baterky.
Tu kartuši jsem nemohl vyndat,matku jsem povolil a nešlo to,jestli tam není nějak přišroubovaná nebo nevím jak na to?.Ale aspoň jsem to pořádně utahnul a zatím neteče.
Někdy tam je tak přilepená, že se musí vyrvat sikovkama, někdy se i při tom rozpadne, ale ven jít musí, drží jí jenom ta velká matka nahoře.
Pokud se podařilo mtici vyšroubovat, tak je možné pak vyjmout i kartuši. Je většinou plastová (případně keramická) a jak píše předchozí rádce, vyjmout se dá i když někdy hůře a i s možným poškozením. Ale pokud po dotažení již voda nahoru neprotéká, bylo důvodem právě to nedostatečné dotažení matice. Tak to dál zatím neřešte a pokud by se projevila nějaká další závada, pak tu kartuši, i třeba hrubším způsobem (ale bez pooškození vlastního tělesa baterie) "vydolujte" a vyměňte.
Baterii neopravujte a celou vymente. Je to nerentabilni oprava. Kupte nejakou kvalitni Grohe, Hansgrohe a na min. 10 let mate klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.