Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka na byt

Od: nikola* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, chtěla bych se optat, jak to funguje s vlastnictvím domu s hypotékou. Jsem na mateřské a přítel si bude žádat o hypotéku na dům. Říká mi, že nemohu žadat s ním, kvuli tomu, že jsem na mateřské. Že on bude vlastník a já se zapsat do katastru nemohu. Jako ženská s dítětem přeci musím mít nějaké zadní vrátka, co se týká bydlení. Do domu budu později po nástupu do práce peníze vkládat také, a chci být tedy také vlastník a být zapsaná v katastru. Kdyby náhodou nedejbože nastala chvíle, že se rozejdeme, tak mě může z domu s dcerkou vyrazit s já žádný podíl nedostanu. Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zadní vrátka pro ženskou s dítětem je manželství. Pokud chcete být prudce moderní, musíte být schopni vést riziko takového počínání. Právně jste cizí lidé. On si kupuje nemovitost pro sebe, vy tam nemáte na nic nárok.

pavelp*
Ovsem to by dum museli nabyt behem manzelstvi aby se uplatnilo spolecne jmeni.
krtek6

a zadní vrátka pro chlapa v manželství je předmanželská smlouva*smich* to je takovej dobrej "filtr" jak odhalit zlatokopky

Není nad to, když se lidé seznámí ještě na škole, když nic nemají. Dnešní údernické hnutí, děti v neplodném věku z gyncentra a handrkování o majetek nepovažuju za pokrok správným směrem.

hodnocení

2x
Přítel je pěkně vykutálený ptáček a nikdo mi nevymluví, že to na vás zkouší cíleně. Do katastru se zapíšete napůl. V hypotéce budete figurovat jako spolužadatelka, to je samozřemě bez nejmenších problémů možné. Mateřská uteče a vy pak vše potáhnete společně. Nemůžete přispívat větší částkou na hypotéku do "cizího" domu.

hodnocení

1x
Dobrý den, pokud má partner standardní příjem a Vy budete pouze jako spolužadatel, pak samozřejmě můžete a budete i v katastru zapasaní oba. Pokud byste žádala sama, pak jen těžko. Pokud pobíráte i rodičovský příspěvek, pak toto banka započítá jako příjem.
jirib
Pokuď bude sám,tak po něm nebudou chtít potvrzení na vyšší příjem,než na tříčlenou domáctnost.

jirib
hodnocení

0x
Je to jasné...přítel kupuje dům.
Kolik mu budete přispívat na hypotéku?
10,15,20.tis?Bydlet tam budete,ale dům nebudete vlastnit na půl.
Sdělte nám velikost měsíční splátky a vydělte to dvěma.Až to splatíte,za 20-25let,tak vás možná zapíší jako polovičního vlastníka.
Přítel vám může polovinu darovat,ale až po doplacení hypo.Pokuď nebudete splácet,stejně vám domeček seberou.

hodnocení

0x

@nikola - Do domu budu později po nástupu do práce peníze vkládat také, a chci být tedy také vlastník a být zapsaná v katastru.
Nebo taky třeba nebudete - celou dobu bude váš partner platit sám ze svých příjmů, ale kdyby "nastala chvíle, že se rozejdeme", vy budete mít půl domu, aniž byste cokoli investovala. Porodit dítě ženě automaticky nezakládá nárok na majetek jeho otce.

gjgdd
Ale ze svých příjmů to přítel bude platit jen proto, že ona se vzdala práce, aby (i) jemu vychovala potomka. Tak jakepak jeho příjmy. V tu chvíli je to morálně jejich příjem a být na jejím místě, tak rozhodně nepristoupim na to, abych já obětovala svůj příjem, kariéru, volný čas, tělo atd. a jemu se po celou dobu platil byt, zatímco já budu mít po tom všem holou prdel.
Každopádně to, že si ji nechce vzít a chce ze společných peněz zaplatit sobě byt, je velké, velké varovné znamení.

mets
hodnocení

0x
To co jste řekla nám povězte přitelovi, proberte co vás trápí, však máte spolu dítě. Pokud trvá na osobním vlastnictví, nikdo vás přeci nenutí investovat do nemovitostí, šetřete si vlastní finance a můžete si v budoucnu koupit vlastní nemovitost. Samozřejmě se finančně podívejte na chodu domácnosti(energie, jídlo atd) minimálně rovným dílem.
gjgdd
Šetřete vlastní finance a podilejte se rovným dílem z čeho? Z mateřské? Ona se vzdala příjmů a dalších věcí pro jejich společné dítě!
pavelp*
Materska je otazka dvou- tri let. Bydleni je dalsich 50let. Divejte se dal nez je nyni. Chceli pan mit svuj dum necht si ho zaplati=hypo. Pani muze prispivat na provozni naklady bydleni ze sveho prijmu soucasneho a budouciho.
Ve valne vetsine pripadu se zena nevzdava sveho prijmu (jako nejaka chudinka), ale touzi po diteti za jakoukoli cenu.

hodnocení

0x
Mně teda ani nenapadlo, že bych se na tom s přítelkyní nepodílel. Hypotéku na dům jsem si bral když měla před porodem a automaticky jsme šli 1/2 pro každého z nás. Je to matka mého dítěte a pečuje o nás s láskou a určitě je to fér...dal bych si velký pozor na takový tahy od přítele a hlavně lže a dělá z Vás hlupačku...za mě vrchol.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]