Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení s dcerou

Od: dada* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o radu, jak se zachovat v této situaci, bydlím sama v rod. domě, starala jsem se o mojí mámu, ta na mě posléze dům přepsala, dcera má přítele asi 10 let,ale stále se rozcházeli a scházeli,nyní to snad vypadá stabilně,dcera má za svobodna dítě tříleté, a má zde stále trvalé bydliště,ale bydlí u přítele kousek ode mne v bytě 1+4 se psem a 2 kočkami, Ale chtějí můj dům, chtějí se sem bud přestěhovat,že by bydleli nahoře,kde jsou 3 místnosti a já dole,kde bydlím,nebo by se nebránili,kdybych jim dům nechala a odešla do podnájmu,ale nemám peníze na byt, dcera tu už i bydlela když byla v jiném stavu a znova se rozešli,nahoře jsem jí to pomohla vybavit,ale zase se dali dohromady a bydleli tu oba,on tu chtěl přestavovat,nahoře koupelnu a z půdy ložnici,ale do cizího by neinvestova,takže se odstěhovali do bytu,který má na hypotéku, tady je zahrada dost velká,dcera sem chodí,ale přítel její moc ne,protože tady nemůže nic měnit, není to prostě JEHO, on chce za každou cenu barák i ona,ale já už nevím co mám udělat,abych se zavděčila,už mám i výčitky,že obývám dům sama a oni se musejí tísnit v bytě 1+4, kdybych je sem vzala bydlet,musím barák přepsat,jinak on sem nebude investovat,aspon na dceru přepsat, já sama jsem si o barák nikdy neřekla rodičům,ani mě to nezajímalo,ale bratr barák nechtěl a vzdal se i osminy, a co mám ted dělat já,,d.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

23x

Dobrý den. Jsou mladí, svéprávní, tak ať se o sebe postarají. Vy buďte ráda, že bydlíte ve svém a jste soběstačná. Nic nepřepisujte a užívejte si života a klidu. Dcera ať jezdí na návštěvu pokud chce a jinak ať si žije s přítelem ve svém.

hodnocení

14x

Přidávám se k odpůrcům darování domu. Nic jim nedávejte. Oni mají 4+1 a je jim to malé? Tak to je fakt dobrej fór. Co by ještě chtěli? To je nadstandartní bydlení na dnešní dobu. Jako mladýmu se nedivím, že nechce investovat, ale jakmile to na kohokoli přepíšete, můžou se začít dít věci, o kterých se vám teď ani nezdá. Nechte to tak a užívejte života.

dagmarsimkova
hodnocení

tak tak, dobrá rada, špatná doba, mladí chtějí všechno hned, i ,dyž jejímu příteli je 44 a dceři 29,d

k2
hodnocení

12x

Druhe kolo?

poradte.cz/...

id
Také jsem chtěla napsat, že paní se ptá už podruhé, dostala hodně odpovědí, ale jí asi není žádná vhod. Nikdo jí neradil dům přepsat a to asi paní chce slyšet.
dagmarsimkova
hodnocení

právě, že to nechci slyšet, bojím se cokoliv ted darovat nebo přepisovat i když přítel dcery si přímo o dům řekl, že bychom tu mohli bydlet dohromady a on, že by tu předělával,dokonce kdysi řekl,že by tu chtěl mít trvále břemeno, takovou blbost, břemeno tu měla moje máma,ani ho nepotřebovala,pa,d

hodnocení

11x

Máte pouze 2 rozumné možnosti:

- buď zůstanete ve SVÉM DOMĚ a dcera vás může chodit navštěvovat ( a můžete ji např. vyhradit kus zahrádky, kde bude mít to svoje)

- nebo svůj dům prodáte někomu třetímu (cizím lidem) a koupíte si svůj byt podle vašeho výběru

Varianta, že dům přepíšete na dceru, NENÍ ROZUMNÁ.

dada*
hodnocení

taky si myslím,d

tomaso
hodnocení

6x
Nedělejte nic co nechcete. Oni jsou dospělí a mají se spíš starat o vas, ne že vy jim date barák a půjdete bydlet jinam...

hodnocení

5x

Komu není rady, tomu není pomoci, že dohnivak.

Nechte přepsat SVŮJ barák na cizího člověka a sbalte si věci a můžete jít pod most. Pak budete spokojená.

dada*
hodnocení

ale no tak, nejlepší řešení je, ted nic nepřepisovat, všechno zvládám, a jednou bud barák dcera zdědí, nebo ho prodám, dle situace, holt si budou muset najít něco svého,a dál se uvidí,d

hodnocení

3x
Scházeli, rozcházeli..., proboha, nenechte si nakukat, že až budou mít váš barák, že to bude idylická rodinka. Po případném přepisu na dceru bude mladej tlačit na ni, že tam peníze strkat nebude, protože to není jeho a tak na konec bude minimálně půlka baráku na něj a hádejte, kdo tam začne vadit.

hodnocení

2x
Nerobte nic a nedajte sa vydierat. V krajnom pripade nech vas dom kupia za trhovu cenu a predaju svoj byt. Darovat v ziadnom pripade !

sparcoo*
hodnocení

2x
Dům nechte napsaný na sebe a klidně ať u Vás žijí. Po Vaší smrti to nejspíše zdědí ne?
Nebo ať Vás vyplatí a dům na ně přepište.
Tohle darování nemovitosti ze zkušenosti co mám od známých a rodiny není vůbec dobré.
Většinou to končí prodejem nemovitosti a za peníze si pak staví vlastní podle představ. Vám zůstanou jen oči pro pláč.
Nemluvě, že chování k rodiči se rázem mění, najednou o něj nejeví zájem.

jhffh
hodnocení

2x
Zase, vy chcete od někoho slyšet, že přepsat barák na dceru je super nápad a všechno bude až do vaší smrti růžový? A budete sem psát, dokud vám to někdo nenapíše?
dada*
hodnocení

vůbec ne, naopak já se bojím něco darovat nebo přepisovat a protože jsem nerozhodná, děkuji za všechny příspěvky,d

hodnocení

2x

Už jste sem před časem psala a odpovědí dostala víc než dost.

Pokud mermomocí mladí chtějí k vám, tak ať vám koupí třeba 2+1. Vy budete mít kde bydlet a zároveň budete spokojená, že se mladí netísní. To tísnění mi přijde až absurdní. Před pár lety jsem měla sousedy kde v 1+1 bydleli dva dospělí, 3 děti a pes. To je pro mě tísnění.

hodnocení

2x

Jsou dospělí, měli by se postarat sami. Ale myslím, že ty vztahy mezi nimi jsou jako u cikánů. Hned je láska a hned jsou zase na nože a rve se to. Tohle byste opravdu chtěla mít doma v patře nad sebou?

Vy byste mohla odejít do podnájmu, to znamená, do konce života jen platit a oni by si lebedili v klídku ve svém /Vašem/ domě? Myslím, že na Vás šijou boudu. A pořádnou.

Navíc - mají byt 4+1. A tam se 2 dospělí s jedním dítětem tísní? To je odpověď hodná žáčka z pomocné školy. Byt 4+1 je snem mnoha rodin, i větších a těm vašim je to málo?

Vy podlehnete, svůj dům jim dáte. Budete do smrti někde platit nájem. Za čas přítel přítelkyni kopne do zadku, stejně tam ty vztahy už teď nejsou nic pěkného. Jemu zůstane dům, ona se s dítětem nastěhuje k Vám do nájmu, platit to budete ale Vy.

Pokud si takto chcete oživit své stáří, chutě do toho. Pokud Vám zbyl ještě nějaký rozum, žeňte je rychlým krokem. Nakonec, co jste si vychovala, to máte. *nevi* Jaga.

jenda22
hodnocení

2x
Jit do pronajmu na stari je nejvetsi pitomost tohoto roku. Najem vam zvednou a koncite. Ze to neni tezke pochopit. Bydlet s mladymi Ne! Budete platit jejich energie ale sama opravovat svuj dum. A to se vyplati?

hodnocení

1x

Mi, k tomu vašemu psaní, chybí informace, jak jste stará. Jestli jste babka jako třeba já, pak bych z baráku utíkala, ale bydlení pod jednou střechou s rodinou, kde není až tak vřelý vztah? To vůbec. Ale jestli máte ještě kus života před sebou a také možnost nového, trvalého vztahu, pak buďte ráda. Střecha nad hlavou je vaše. *palec*Dala jsem bod Kapičce, souhlas s každým slovem.

dagmarsimkova
hodnocení

já nevím, jestli jsem babka, ale ještě pracuji a barák zvládám, tak kam bych utíkala, můžu utéct tak do podnájmu a barák darovat dceři, co s ním ona udělá už mi pak je jedno,d

dagmarsimkova
hodnocení

ano, máte všichni pravdu, s nimi bydlet nechci, musela bych dům přepsat, aby on tu mohl budovat, a do podnájmu to je nejistota,zůstávám zatím doma,děkuji vám,d.

hodnocení

0x

Napadá mě jedno řešení. Ne zcela jednoduché. Mladí ať prodají 4+1 a Vám koupí něco malého. Možná garsonku, možná 1+1. A asi by měli přidat i nějaký doplatek, když dostanou dům. Bydlela byste ve svém. Ale rozhodně byste si případné nové bydlení měla vybírat sama. Pokud pracujete, abyste to neměla do práce daleko. Aby to nebylo u hlučného či prašného provozu, zkrátka sama víte, co by bylo velmi důležité a co méně. Je otázka, jestli se v dnešní době podaří příjemný byt koupit nebo za ten velký vyměnit. Ale oni se k Vám rozhodně nechovají laskavě, proto nebuďte shovívavá a stanovte si pevné meze.

dada*
hodnocení

můj táta vždycky říkal, když barák tak jenom na jednoho, více lidí, více problémů a dohadů, dcera je jediný dědic, takže dům může jednou zdědit a nebo ho můžu prodat a koupit si byt a jí dát nějaké peníze, ale nechtěla bych, aby dům dostal i její přítel, kdyby se rozešli, co dál, z čeho ho vyplatí, ale kdyby sem investoval, tak nevím co s tím,problém je,že oni chtějí svůj barák hned,nechtějí čekat, a bydlet s nima, to by znamenalo, že by si to nahoře zařídili, ale musela bych dům nebo půlku přepsat aspon na dceru, do cizího by on neinvestoval, i když by to zase nebylo jeho, oni chtěli,že budeme bydlet dohromady,ale nejsem si jistá,d

hodnocení

0x
Mám pocit, že vás tlačí ke zdi čím dál víc a vy nevíte, co dělat. Komu není rady, tomu není pomoci.
dada*
hodnocení

možná mě nepřímo tlačí, ale já nic dělat nebudu, musí si najít svoje bydlení, tak proč, že mi není pomoci,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]