Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čidlo meteorol.stanice -umístění

Od: pestitel® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den kam mám umístit čidlo od meteorologické stanice,v návodu píšou :na slunce ne ,na déšť ne,na kovový parapet ne.Zatím mám čidlo pod parapetem ale ukazuje rozdílné teploty venku a v pokoji.Děkuji Nekvindová

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nevíme kde bydlíte, jestli v bytě nebo někde v rodinném domku. Podle toho se může lišit umístění čidla. V bytě ho dejte třeba na okno, na které vám nesvítí slunce, třeba ho pripevnete na špaletu před okno. Při tomhle umístění ale stejně musíte počítat s nějakým zkreslením naměřené hodnoty. Ideální je nějaká pergola nebo přístřešek mimo dům.

jiofa
hodnocení

1x

Tady je moje umístění čidel. Venku v udělané meteo budce a u okna. Čidlo má kolem sebe ze slabého hlinkového plechu dobře větrané chránění proti přímému slunci, větru, dešti. Na okně je to ale skutečně víceméně orientační.Vliv vyhřátého parapetu a stoupajíciho tepla od fasády v bytovce bude poměrně značný. Nejpřesnější bude asi v těchto dnešních podmínkách.

Čidlo meteorol.stanice -umístění
Čidlo meteorol.stanice -umístění #2

hodnocení

0x

My ho máme pod zastřešenou pergolou, ale prodávají se na to i budky

meteostanice.cz/...

nekvindova
hodnocení

0x

Děkuji za odpověď bydlím v bytovce a okno mám na západ .Nekvindová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]