Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voda v umyvadle protéká kolem špuntu

Od: pavelemil33 odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

rád bych vyřešil problém v mém bytě. Nepodařilo se mi však najít vhodné řešení.

Dodávám foto viz příloha. Voda mi protéka hned kolem prvního těsnění, které má bránit v tom, aby neprotékala voda kolem špuntu. Toto těsnění bude zjevně třeba vyměnit.

Nenašel jsem však na internetu vhodnou náhradu, vlastně tak trochu nevím, co hledám.

Zároveň se mi podařilo rozdělat a vyčistit sifon, nicméně kovová část s těsnění mi nešla sundat, nepřišel jsem jak na to.

Prosím o pomoc - jak postupovat a hlavně: co koupit?

doplněno 18.04.22 10:15:

EDIT: Tak už jsem zjistil, že to, co mi způsobuje problém je umyvadlová výpusť.

Nepřišel jsem na to, jakým způsobem ji demontovat, respektive utáhnout? Připadá mi trochu volnější, což by mohlo způsobovat zmíněný unik vody.

Na internetu jsem našel několik různých těsnění a připadám si v tom dost ztrracený.

doplněno 18.04.22 10:31:

EDIT2: Zkoušel jsem to demontovat, ale neúspěšně. Celá kovová část, resp. výpusť se mi jen protáčí, nedáří se mi to nijak stáhnout, netuším, jak případně vyměnit horní těsnění...

Voda v umyvadle protéká kolem špuntu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Voda protéká mimo umyvadlo a sifon, takže je pod umyvadlem mokro anebo voda protéká kolem špuntu do odpadu, takže v umyvadle není voda a pod umyvadlem sucho? Pokud druhá možnost, neřešte výpusť, ale ten špunt. Nedoléhá, takže na něj koukněte. Bude na obvodu těsnění, to vyměňte a zespoda bude šroubek, ten trochu zašroubujte. Má to fungovat tak, že to těsní tlakem vody, pokud je v umyvadle troška, proteče, čím víc vody, tím líp těsní. A mimochodem, ta páka za baterií je asi v poloze otevřeno, zkusil jste s ní pohnout? Druhé mmchdm, ty flexihadice bych už asi radši vyměnil.

doplněno 18.04.22 11:11:

Aha, blbý. Osobně tyhle idiotské vynálezy nemám rád, další level je cliclak systém, ten nesnáším úplně. Kupte nový sifon, s klasickou výpustí a gumovým špuntem. Tohle za pomoci sikovek a násilí zahoďte a bude pokoj...*smich*

doplněno 18.04.22 11:14:

Ještě, problém s demontáží - když kouknete seshora, uvnitř na boku jsou obdélníkové díry, do nich něco narvěte, třeba dva šroubováky, potom s druhýma rukama to snad povolíte.

pavelemil33
hodnocení

Voda protéká přes okraj té výpustě (respektive kape) ven přes to bílé těsnění.

Už jsem to nedávno řešil a nakonec si to po nějaké době sedlo. Blbý na tom je, že jak se do sifonu omylem drkne, tak se to zase pohne a pak to kape.

hodnocení

2x
V umyvadle musíš polevit tu výpusť.
Vyndat špunt a není tam šroub, tak musíš vzít nějaký nástroj co máš doma. Třeba kombinačky, trochu rozevřít, dát do výpustě a polevit.
Možná by stačilo jen utáhnout.

pavelemil33
hodnocení

Po vyndání špuntu je tam jen díra. Žádný šroub nikde není.

Tedy mám vzít kleště, roztáhnout je a utáhnout to tímto způsobem?

Voda v umyvadle protéká kolem špuntu #2
Voda v umyvadle protéká kolem špuntu #3

Na fotce vidím nějaký výstupek, musíš sehnat něco, co se vejde do odpadu a opře se o ten malý výstupek. Potom utáhnout. Nemůže to být volný, jinak to teče, jak máš vyzkoušený. Třeba by stačilo kus vhodné pásoviny, upravit, třeba na brusce na vhodný rozměr a utáhnout.

Já tam do té díry z boku výpustě strkám velký plochý šroubovák a nejprve je třeba vyšroubovat, vyčistit a pak se zabývat novým těsněním pod límec vpustě - je to takový tenký mirelon cca 2mm silný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]