Dobry den, resim nasledujici problem. Na vypinac (klasicke abb tango) budu mit napojeny led pasek. Je mozne regulovat jeho osvetleni? Slysel jsem o potenciometru. Muzete prosim doporucit konkretni vyrobek? Tj vstup do potenciometru 220V, z nej zrejme uz jen 12V tenkym dvouzilovym kabelem primo do Led pasku. Kdyby melo takove zarizeni dalkove ovladani tak by to nebylo spatne, ale myslim, ze intenzitu pasku zmenime parkrat za rok tak to neni uplne nutne. Dekuji.
Když chcete připojit 220V (230V) na potenciometr a z něho dostat 12V pro regulaci, pozvěte na tuto práci někoho, kdo to zná... ať nedopadnete, jak sedláci u Chlumce. Nebo si kupte sadu LED pásku se zdrojem a regulací, případně DO, laicky řečeno
Ale ANO, propojit lze, ale NE vámi...pozvěte toho, který tomu rozumí...ať třeba někdy NESVÍTÍTE vy, jako osoba...více se radit nedá
pavelll
Dekuji ale kdybych to chtel nechat nekoho udelat, tak se neptam tady. Ty vetsi prace mi tu delal elektrikar ale zasuvku ci vypinac si zapojim, tak nevim zda je potreba z toho delat raketovou vedu navic vzhledem k navaznosti dalsich praci a dostupnosti remeslniku jsem proste nucen to udelat sam. Opravdu je tak tezke napsat jak tu vec z odkazu zapojit na tri dratky co mi trci ze zdi?
Ta vec ide bezne do zasuvky,pri pevnom pripojeni to pojde na hnedy a modry. Tu ale zacne problem s laikom fuserom : ma len izolacnu pasku,tak to kdejako zacne omotavat. Do toho vystup 12V na pasik,v krabici sa to lahko dostane prilis blizko k 230V na vstupe. Zaver: nehrabte sa v tom nemate prax, naradie a nepoznate predpisy.
Intenzitu svícení LED pásku samozřejmě lze měnit. Potřebujete napájecí zdroj pro LED pásky (píšete 12V) a mezi něj a pásek připojíte toto: hadex.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.