Nejste přihlášen/a.
Ahoj, předělávám druhou místnost ve svém bytě a vzhledem k rozměrům (11m2), jeví se mi jako lepší varianta nivelace než forma suché cesty (Fermacell apod), vzhledem k tomu, že místnost je v paneláku a podlaha má tvar lavoru (u zdí potřebuji cca +3cm, ale uprostřed až +5cm).
Soudě podle fotky, co s tím asfaltem, na kterém byly parkety? Zkoušel jsem to škrábat ručně a to odmítám - na tom bych nechal ruce a 2 týdny práce. Je na to lepší použít nějakou brusku (případně jakou?), nebo to něčím rovnou napenetrovat a zalít nivelační hmotou? Četl jsem, že se ten asfalt může časem začít hýbat vlivem tepla, což mě dělá nejistým u nivelace - aby nepopraskala. Má s tím někdo zkušenost?
Děkuji
Asfalt můžeš buď zbrousit flexou a příslušenstvím na to určeným nebo opálit a oškrabat hořákem..a klasická nivelečka do bytů co ti nabídnou ve stavebnicnách a hobby marketech není na x CM díry...tady to chce nějaou profi epoxid nivelačku, která se bude muset lít na etapy...po částech...a nebo suchá cesta...
To chápu, co kdybych to udělal na více vrstev? Tak abych to stíhal vylít vždycky celou místnost, rozetřít a vyhladit ježkem. Nechat zaschnout a pak další vrstva?
@re4zon No to je asi fakt, na druhou stranu když vezmu že fermacell desky bez izolace jsou 2cm, podsyp aby byl spolehlivý, tak taky alespoň 2cm, to jsme už na 4cm a ještě tam není krytina (mám koupený klik vinyl 6mm včetně integrované kročejovky). Když bych chtěl Fermacellu s kročejovou izolací, tak to jsou 3cm jen desky, 2cm k tomu podsyp a 6mm konečná krytina, to už by bylo hodně. Tak teď fakt nevím ...
Mno Fermacell jsem dával do místnosti vedle a vzhledem k frakci podsypu, někde jsem měl cca 10-15mm a bylo to už fakt na hraně, ty místa jsou i teď takové duté na pochozí. Ale dával jsem desky bez kročejovky, protože bych ji už teď raději dál, což je opět ale škrt přes celkovou výšku. Ale máš pravdu že ta nivelace do takové výšky, to asi taky prdel nebude. Vedle v místnosti, co jsem dělal, tam to nehrozilo, mám tam totiž dvě předstěny ze SDK a bál jsem se, aby to nenatáhlo vlhkost z nivelace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.