Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak umístit držák na televizi?

Od: hanes odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
při rekonstrukci bytu jsem si nechal obložit stěnu kamenným obkladem. Uprostřed jsem původně chtěl nechat otvor tak, aby zde šel zavěsit nástěnný držák na televizi. Bohužel obkladač na toto zapomněl a místo pro držák neudělal.
Mě teď zajímá jestli do obkladu jako na přiložené fotografii mohu držák televize umístit a zda to nebude ničemu vadit, a nebo budu muset část obkladu odstranit?
Děkuji za rady

Jak umístit držák na televizi?
Jak umístit držák na televizi? #2
Jak umístit držák na televizi? #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Proč by nešel držák upevnit na obklad?

Jen bych vymezil mezery mezi držákem a obkladem podložkami, tak aby vše bylo v rovině.

hanes
hodnocení

Nebyl jsem si jist jestli to není problém. Ale použití podložek je dobrá, zařídím se podle toho. Děkuji
re4zon
Podlozky jsou na nerovny obklad blbost, utahnes to a obklad se muze stipat nebo i vylomit. Jedine tam dat podlozky s gumou smerem k obkladu. Lepsi reseni je do zdi zavitovku nebo dlouhy kombisroub a rovinu si vyresit matkou a podlozkou. Bude to sice kousek od zdi, ale nebude to na obklad tlacit.

stepanakert
hodnocení

0x

Re4zon *palec* Závitovky na chemickou maltu a nízkejma matkama udělat rovinu. Na obklad netlačit. Při montáži polohovacího držáku a těžké televize použít pevnostní závitovky a matky, obé s jemnějším stoupáním.

hodnocení

0x
Hele, do zavitoviek a vymedzovania oddialenej roviny matkami by som siel len od priemeru M10 a viac, inak by som mal trochu obavu, ze sa mierne ohnu a televízor bude silhat do strany. Teraz len, ci budu na drziaku take diery...
Ak drziak o obklad +/- licuje, len by som ho podlepil penovou paskou, kusom PVC a pod. a pritiahol ho.
Ak nelicuje, tak holt bud odstrante obklad alebo drziak podmaznite lepidlom na obklady (aspon do ramecku), pripadne ak su tam mensie nerovnosti tak aj silikonom ci "mamutom" a s citom pritiahnite. Po vytvrdnuti pritiahnite poriadne. Ak ste pouzili nieco elasticke, po tyzdni/mesiaci pritiahnite este raz.
PS: To su drevene parkety?

*ee* Miso, také jste dostal chuť někoho praštit? Toho, co zaprasil hezké parkety?

re4zon
Jako ze se znatelne ohne zavitovka m8, kdyz na 4ks trcicich ze zdi par cm bude dohromady maximalne par desitek kilo? To doufam neni mysleno vazne. Kdyby na jedne, nereknu, ale rozneseno na nekolika kusech ani omylem.
Tak M8 by asi tiež dali použiť. Ak máte korunkový vrták, vykrúžil by som do obkladu väčšie diery a oproti stene sa zaprel podložkami a niekoľkými matkami.
Dôležitá je aj Jabrakova poznámka. Bez ohľadu na zvolený systém je potrebné zvoliť dostatočne dlhé vruty / tyče, aby to bolo ukotvené do tehly a nie len do obkladu či omietky pod ním.
re4zon
Ja bych se vsadil, ze by s rezervou stacily i M6, pokud to bude udelane poradne a drzak nebude vytahovaci pul metru od zdi. S jabrakou vyjimecne souhlas, i kdyz to by melo byt snad kazdemu jasne.

jabraka*
hodnocení

0x

samozřejmě je nutno udělat díry pro vruty držáku o něco delší aby držely až ve zdi.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]