Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvíznuté prádlo pod bubnem pračky

Od: magda odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, chci se zeptat, jak odmontovat nerezovou lopatku z bubnu pračky a dostat ven kus oblečení, který se při praní dostal pod buben? Je to pračka LG. Děkuji.
Uvíznuté prádlo pod bubnem pračky

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Máme LG, ovšem starší model, ale ani u ní není pod lopatkami otvor pro vytahování ponožek :)

Ale jde to řešit jednoduše - vyndat topné těleso a tím otvorem to vyšťourat.

magda
hodnocení

A můžu se ještě zeptat, jak se vydává topné těleso? Nikdy jsem to nedělala, myslíte, že je v mých silách zvládnout to sama?

No, sama - to záleží na Vašich schopnostech, že...

Není to však tak složité - vyndat pračku, sundat zadní víko - je na šesti šroubech.

Pak odpojit konektory z topného tělesa, povolit matici na tělese, tím se uvolní a jde vytáhnout ven.

Pak už je možné lovit fusakle *smich*

shakul
hodnocení

2x

Návod na YouTube:

hodnocení

1x
Myslel jsem, že je to jen mýtus. Že se pod bubnem ztrácí ponožky apod. Sám mám LG a skoro stejný buben. Pro jistotu všechny menší kusy, ponožky, šátky, boxerky, peru přímo v sáčku na to určeném. Aby to nelitalo všude v pračce.

To dělají pouze pračky s bočním plněním. S horním plněním je buben uzavřen a nemůže dojít k tomu, aby ponožky šly mimo buben do vany.

Navíc rozložení sil do ložisek bubnu je u horního plnění na životnost nejlepší.

Pokud vím, tenhle problém se řešíval pouze u praček s horním plněním. Při plnění bubnu mohl menší kousek minout plnicí otvor. Proto tyto pračky mívaly velmi snadno vyjímatelné "křidélko" naproti plnicími otvoru. U předního plnění bych to bral jako kuriozitu (nebo chybu výrobce).

Pračky s horním plněním mají dvířka, která při otevření dělají jakoby násypku, takže nelze díky dvířkům minout buben. To je nesmysl.

15.04.22 14:41
Uvíznuté prádlo pod bubnem pračky #2

Tatramatky nic takového neměly ..

Tak to jsme hóoodně v prehistorické době. Jsi zaspal dobu *smich*

bgdhj
Jo, z mojí staré pračky s horním plněním jsem při výměně za novou pračku zespodu vyndala alespoň 10 ks převážně ponožek. A možná tam nějaké nevystourane zůstaly.

To jste jí rozmontovávala?

gumídku - na té fotce vidím dost velkou mezeru - nesrovnatelně větší, než u běžné pračky s předním plněním ..

@ra252 tam je velká manžeta (to šedivé). Harmonika jak u kloubového autobusu. Mezera tam je, ale prádlo jinam než do bubnu nikdy nemůže padat mimo.

Leda tatramaty nebo měl jsem ignis, kdy manžeta nebyla, tak tam by mohlo padat prádlo pod pračku.

Na fotce igniska.

Ale v žádném případě se u praček vrchem plněných nestane, že se dostane ponožka mezi buben a vanu (do vany)

Uvíznuté prádlo pod bubnem pračky #3

bgdhj
Přesně to, co teď vložil gumidek, jsem měla! A ponožky končily pod pračkou, mimo buben. *ee*

Když položím fusekli na buben a otočím jím k sobě - ta manžeta ji zachytí? Z obrázku to nené zjevné a z obrázku z 15.4. to vypadá, že spokojeně spadne do vany pod buben.

nov

To se stane při praní nebo při vkládání prádla do pračky? Nikdy se mi to nestalo u žádné pračky, ani s horním či předním plněním.

ra... musel by jsi tu fusekli položit precizně na buben a na zavřená dvířka. Ale kdo to úmyslně udělá? Při běžné obsluze se ti to nikdy nestane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]