Nejste přihlášen/a.
Zdravím, určitě se tu mnohokrát mnokrát řešilo vytopení bytu. Následující situace se má tak, já jsem si vytopil část garsonky z dřezu v kuchyni, kdy nebyla zavřená baterie a po havárii vody (ta velká v praze 13 14 dní zpět) když se napouštěla a voda běžela cca 5 hodin (opravdu hodně vody). Voda natekla sousedovi podemnou, s ním jsem to řešil tentýž večer, druhý den mi přestal otevírat a třetí den otevřel s tim že nic nemá, stejně jsem se s ním domluvil na vyrovnání a podepsali jsme papír. Ve svém bytě jsem musel vyházet plovoucí podlahu. Navíc jsem tu měl jeden den profi vysoušecí mašinu která jela 10 hodin. Po týdnu vysychání jsme položili novou podlahu, vše v pořádku, podklad byly korkové čtverce, vykroucené jsme vyměnili atd. A teď nastává zmíněný problém. Po 9 dnech od havárie za mnou přišla sousedka vytopeného pána podemnou, že se jí dělá flek v místě odkud vede odpad ze střehy viz příloha - plánek (šipka) a ten flek se stále zvětšuje 15 dní od nehody! A já nevím jestli to je odemě, že by se v tom panelu udělaly kapsy, které prostě za čas rupnou a vytečou nebo jestli fakt neni problém v tom svodu dešťové vody. Flek se zvětšil i dens ráno, když v noci pršelo, ale paní zatvrzele tvrdí že je to odemne, že se ta voda uvolnuje. Bohužel soused podemnou nás už do bytu nechce pustit že má vše ok. Z bytového družstva se před 3 dny tu byl instalatér, který řekl že u mne nic neteče (vodoměr stojí) a že je to možné tím že ta voda opravdu odtéka a pokud se za 14 nevyschne je třeba možná hledat příčinu jinde. Jsem z toho už poměrně frustrován, opravdu se voda může v panelu držet cca 10-14 dní a pak začít odtékat? Přikládám fotku skrvny z před 2 dny, dnes je flek větší.
Pokud byly korkové čtverce kladeny volně a v podkladu byla parotěsná zábrana, je možné, že voda zatekla pod ní a nyní se uvolňuje do strany.
Pokud byly čtverce lepené, potom tato možnost nejspíše odpadá a fleky od sousedky s vaším vytopením nejspíš nesouvisí. Instalatér to řekl správně. Vyčkejte 14 dní a pak zkontrolujte, jestli se flek zvětšuje, nebo ne.Hlavně bych zkontroloval co nejdříve, jestli je to mokré nebo 10 let suché!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.