Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití žárovky Techlamp

Od: milena odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám doma žárovky TECHLAMP 40 W, je tam napsáno žárovka speciální a 240 V, ptám se, mohu ji použít v bytě nebo ne? Pak mám pár 60 W tzv. otřesuvzdorné , 230V, a je tam napsáno není pro použití v bytě. Nikde na netu se nedozvím proč a co se stane, nebo může stát, když je použiji. Nerada bych je vyhazovala, prosím, umí mi někldo odpovědět? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nerad bych tě odpovědí urazil ale zeptám se: jak dlouho jsi na tomto světě?

Žárovka je prostě žárovka. Když ji našroubuješ do objímky ve světle a zapneš vypínač, tak se rozsvítí.

Pokud by to byla nevhodná žárovka, tak se nerozsvítí a vlákno se hned přepálí.

Takže je klidně namontuj a používej.

Žárovky mají vyšší spotřebu elektřiny než LED-ky.

A to že výrobce napíše k žárovce trošku matoucí text, to nechám bez komentáře.

hodnocení

3x
Ano, je "speciální", protože "běžné" žárovky na svícení se prodávat nesmí :)

kenav
hodnocení

2x

Tzv otresuvzdorna žarovka dle výrobce není vhodná do domácnosti z prostého důvodu protože vydrží d l o u h o a to výrobce nepotřebuje a taky aby se dříve nekradli

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]