Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmena vyusteni odpadu

Od: 59b1a9175120* odpovědí: 10 změna:

Dobry den,

chtel bych se zeptat, zda-li lze posunout (smerem dolu) vyusteni odpadu z odpadni trubky vedene skrz byty dle obrazku. Podlaha je betonova s celkem velkou vrstvou pisku takze toto neni problem, jde mi tak o 10 cm. Ptam se, zda-li ma vubec cenu kontaktovat instalatera, jestli je to proveditelne...

Diky!

Zmena vyusteni odpadu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Posunout dolů to jde, ale pro montáč nového hrdla na spodní rouře bude potřeba dost míst a to je dost sekání. Horor by nastal ve chvíly kdybyste při sekání betonu ještě poškodil rouru. Osobně bych volil jiné řešení... Kdybych věděl co vás vede k tomu posunout odbočku dolů, tak bychom snad nějaké řešení pro ten případ našli...

59b1a9175120*

K posunu dolu me vede potreba vyspadovat odpad zhruba 2 metry do kuchyne (trubka je v koupelne) a zaroven ho mit v pisku na ktery hodlam dat polystyren (nebo neco podobneho) a podlahu vybetonovat (vyska zhruba 5 cm).

hodnocení

2x

59b1a9175120

neexistuje slovo nejde!

"celkem velkou vrstvou pisku" definujte slovo velkou na centimetry. Vyhrabte co nejvíce dolů, sežeňte kvalitního instalatéra a musí to jít udělat.

59b1a9175120*

Mezi spodni casti vyusteni dopadu a betonovou podlahou je vice nez 20 centimetrova vrstva pisku. Do betonu sekat nehodlam, ponevadz si myslim, ze je to dostatecna rezerva pro 10 cm posun dolu... nicmene jsem si toto chtel overit kdyby instalater tvrdil ze to nejde / musi se sekat do betonu atd... trubka navic neni v betonove podlaze ale v cihlove nosne stene.

Diky!

standam*

no panove asi jsem blbej nebo nevim. Jak chcete vyusteni dat dolu, kdyz je tam stupacka od sousedu do ktere nelze sahat?

59b1a9175120

podle normy je spad cca 3cm/m(muze byt i mene) ty budes mit 2m tj. 6cm + 5cm trubka a mas 20cm pisku sem se preci v pohode vejdes.

59b1a9175120*

Takze, na pisek prijde polystyren a beton, celkem to bude kolem 7 cm silna vrstva. Pokud vemu vyspadovani 2cm/metr tak musi odpad ustit 11 cm pod betonovou podlahou, ted je to skoro soubezne, takze potrebuji vyusteni posunout dolu. Jak jsem jiz psal, pod soucasnym vyustenim je cca 20 cm vrstva pisku k betonove podlaze.

standam*

OK, co takhle...

vyber pisek co nejvice, spodni cast stupacky urizni kde bude potreba a nasad spojku dvouhrdlou nebo přesuvku, ale momentalne nedokazu rict jaka je delka.

Nebo kup vyusteni na lepeni spoj a do uriznute stupacky vsun a slep.

stando, blbý určitě nejste, to budu tvrdit stále.

ale neexistuje nejde...

standam*
hodnocení

0x

stavajici vyusteni neposunes dolu bez zasahu do stupacky u sousedu.

pokud by jsi stavajici vyusteni pootocil a odbocil o 10cm vznikne ti sifon coz je spatne.

doufam, ze jsem te pochopil...

doplněno 26.03.10 06:12:

ale podle linky na stene je spodni vstup pod urovni podlahy nebo ne?

59b1a9175120*

Muzu se zeptat co je to sifon v tomto pripade? Linka je matouci, je tvorena horni hranou dlazby, ktera byla podel zdi( vyska cca 7 centimetru).

Diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]