Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekání trávy a auto v blízkosti

Od: alzbeta odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, před mým pozemkem na obecní trávě neustále parkuje soused. Já ovšem potřebuju sekat trávu a starat se o záhony, sekat dřevo... na mém pozemku. Jak postupovat, aby nedošlo k poškození auta? Dopředu upozorňovat, že tam bude probíhat práce je nemožné, jdu pracovat prostě když mám čas. Zvonit na sousedy a požádat o přeparkování se míjí účinkem. Sousedi jsou sprostí a arogantní. Navíc mi vyhrožují, že pokud auto poškodím, budu to platit. Jak z toho ven?

Děkuji za názory

doplněno 13.04.22 14:50:

Ješiš omlouvám se za tu hrubici v nadpisu , hanba mi .

výtka
Upozornění od sys milancukrar 13. 04. 2022 20:52:59
chyba v otázce opravena.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

10x

Mezi auto a práci dát jakoukoliv desku nebo plachtu.

Ano pokud poškodíš stojící auto tak jsi viník a odpovídáš za škodu. Pokud je arogant a slušně ho poprosíš aby uhnul že mu to nechceš omlátit a pošle tě do háje, tak parkuje na veřejné zeleni a policie to musí ze zákona řešit.

alzbeta
hodnocení

Bohužel, žádost nepomůže. Budu to řešit nějakou deskou opřenou o plot. Policajty se mi volat nechce, já se těch lidí bojím, to by vyvolalo jen další agresi.

sirokko
hodnocení

4x

Jakkoli jsou sousedi arogantní, mají pravdu v tom, že pokud jim poškodíš majetek, tak po tobě můžou žádat náhradu škody. Ať už hotově na dřevo nebo soudem nebo přes pojišťovnu. Taky bys to tak chtěl.

Takže jak sto hoven? Nepoškodit jim majetek. Zabezpečit, aby jim od sekačky nelítaly šutráky na auta.

hodnocení

3x
Pojistka domácnosti u některých pojišťoven na takové nedbalostní škody pamatuje. Musíš se ptát na možnosti připojištění. A když někoho na možnost poškození kamenem upozorňuješ tak si to nahraj. Pojišťovna bude v případě plnění určitě ráda že má v ruce něco aby mohla plnění krátit.
alzbeta
hodnocení

Nahrání rozhodně není od věci, děkuji.

hodnocení

3x

+Na trávě nemá co parkovat,volala bych policii klidně každý den.

alzbeta
hodnocení

No tady mám taky máslo na hlavě, parkujeme tam taky. Navíc nechci řešit problémy takto, furt tak nějak věřím ve slušnou domluvu, i když tady s těmito sousedy už jsem koncích .

No jo, ale to je pak těžké. U nás parkovali někteří pravidelně na chodníku, protože jim bylo zatěžko ujít 300 metrů od místa, kde se dá v pohodě parkovat. Chodník se začal propadat, protože není na takovou zátěž stavěný. Problém se definitivně vyřešil, když začali pravidelně dostávat každou noc pokutu od policie.
alzbeta
hodnocení

My parkujeme na trávě z toho důvodu, že náš pozemek je čistě jen zahrada, není to bydlení a nikdy se tam neřešil vjezd. Vjet se tam dá, ale je to složitý proces. Zahradu máme nově , vjezd a parkování se v budoucnu bude řešit. Soused má komfortní vjezd, ale je naštvaný, že tu naši zahradu někdo vlastní a dělá naschvály jak se dá. Snažím se to ignorovat a předcházet problémum, ale dře to .

hodnocení

0x

Je jedno, kde parkuje soused, nesmíte mu poškodit vozidlo, i když by stál na trávě.

mets
hodnocení

0x
Jak se dokazuje takové poškození, když u toho člověk přimo není? Vloni když sekala sousedka strunovkou jsem zjistil večer vysypaný zadní sklo (parkuji cca 1m od společného pletivového plotu). V zájmu dobrých sousedské vztahů jsem to radši neřešil.

Tak vysypané sklo je již extrém. Ale i ťukanec od kamínku - za prvé si ho hned nevšimnu a za druhé vznikl od sečení nebo od normální jízdy zvednutým kamínkem? Osobně si myslím, že by mělo fungovat - "sousede ukliďte si auto někam jinam budu sekat, tak ať se nic nestane" ale je mi jasné, že jsou lidi, kteří svým nátlakem skoro donutí toho druhého aby okolo jejich auta postavili ochrannou konstrukci a trávu střihali nůžtičkami , jinak je zažalují za poškození... ale nebylo tam již toto poškození před sekáním? nečekají jen na toto a hned na druhého hodí- tys mi poškodil auto - mám to nahrané na mobilu jak jsi sekal a to je odlítlý kamínek,...

alzbeta
hodnocení

Ano, i z toho mám obavy, auto mají staré, obité už je. Jediné,co můžu udělat je, že si auto před prací nafotím ze všech stran.

asd1

Nijak, pokud neprokážeš a sám se nepřizná tak máš smůlu.

Když při sekání vysklíš auto - toho si nevšimne jen slepej hluchej.. Takže jde použít finta že to máš na kameře a pokud neuhradí škodu dobrovolně půjde to přes policajty a soud.. Viník ví že to vysklil on, bojí se že je důkaz tak to radši zatáíhne než riskovat že zaplatí 10x tolik...

Tazatel nedělej z toho vědu, přes plot přehoď plachtu z baubau a sekej. Na dřevo se ti plachta hodí - řežeš nad plachtou a pliny pak sesypeš, nemusíš je pak tejden vyhrabávat z trávy..

hodnocení

0x

Pokud se bojíte sekat k autu, vysekejte to až tam, kde je to bezpečné a pak dosekáte zbytek,až bude sousedovo auto pryč

alzbeta
hodnocení

Jako jasně, to by bylo řešení. Ale 1) stojí tam skoro furt, 2) na zahradu jezdíme docela sporadicky, když je čas, takže byhc se k tomu dosekání nedostala nikdy. Nakonec asi vezmu srpek a kvůli hulvátovi arogantnímu se naučím sekat srpkem. Na každém problému je třeba si najít něco pozitivního :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]