Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tepelné čerpadlo za 310 tisíc?

Od: pidgiin® odpovědí: 8 změna:

Dostal jsem nabídku na tepelné čerpadlo De Dietrich za 310 tis. s DPH, celkově by to vyšlo s instalací na 433 tis. s DPH. Toto čerpadlo jsem odmítl, protože je podle recenzí hlučné a poruchové. Možná taky proto by bylo hned k dispozici: dedietrich-tepelna-cerpad/...

Požádal jsem teď topenáře o cenovou nabídku na Nibe, kde se asi bude dost dlouho čekat, ale mělo by to být lepší.

Jde mi ale o to, že to zase bude nejspíš nabídka v podobné cenové relaci. Jsou teď takové ceny normální? Máme nezateplený dům, plocha 150 m2, vytápí se cca 100 m2, staré plechové radiátory, jižní Morava. Nevyplatí se třeba rok počkat, jestli jsou teď ceny tepelných čerpadel přemrštěné? Děkuji za rady!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

makk
hodnocení

3x

Pokud máte staré plechové radiátory navržené na topení kotlem, není tepelné čerpadlo pro vás zrovna vhodné řešení. U kotle se počítá s o dost vyšší teplotou topné vody než u TČ.

hodnocení

0x
Myslíte že za rok to bude levnější? Nebude.. naopak..
No a tolik je to proto, že máte starý nezateplený dům a tudíž musí být TČ se zbytečně vysokým výkonem a zřejmě i teplotou topné vody.
hodnocení

Já si právě říkám, že se rozběhnou nové výrobní linky na tepelná čerpadla. Slyšel jsem, že ti kdo objednali čerpadlo od IVT do konce března, ho dostanou do Vánoc. To podle mě teď nahrává zvyšování cen, což mi říkal i topenář.

Rozběhnou se nové linky..., no, to možná ano, ale materiál a práce levnější nebudou.

jendad

Proberte se . Není ocel , nikl , hliník atd. Možná to co obědnali před rokem , tak možná takové linky smontují ale teď po novu je to masakr. Už se píše že nejsou koleje na u nás rekonstruovaných 30km železnice. Není ocel na nový most atd. To co stálo u ocele na podzim 100kč tak po vánocích už jsme nakupovali 220kč a to bylo před válkou . Teď to bude teprve mazec.

riva
hodnocení

0x

Vyplatí se zaizolovat barák. Pak topíte běžnou klimatizací do 15 tisíc, kterou si ti šikovnější i namontují a zprovozní sami bez oprávněné osoby. A pro největší mrazy kamínka/krb.

hodnocení

0x

Idete na to z uplne zleho konca, bez ohladu na sposob kurenia najviac usetrite zateplenim, potom vam bude stacit aj cerpadlo s polovicnym vykonom (a ovela lacnejsie). Mozno po zatepleni zistite, ako nic nechcete menit.

jenda22
hodnocení

0x

Začněte u oken s trojskly a novým typem rámu. Zateplovat možná ani nebudete muset. Cena zateplení je dnes na tom podobně jako cena TČ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]