Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem nabídku na tepelné čerpadlo De Dietrich za 310 tis. s DPH, celkově by to vyšlo s instalací na 433 tis. s DPH. Toto čerpadlo jsem odmítl, protože je podle recenzí hlučné a poruchové. Možná taky proto by bylo hned k dispozici: dedietrich-tepelna-cerpad/...
Požádal jsem teď topenáře o cenovou nabídku na Nibe, kde se asi bude dost dlouho čekat, ale mělo by to být lepší.
Jde mi ale o to, že to zase bude nejspíš nabídka v podobné cenové relaci. Jsou teď takové ceny normální? Máme nezateplený dům, plocha 150 m2, vytápí se cca 100 m2, staré plechové radiátory, jižní Morava. Nevyplatí se třeba rok počkat, jestli jsou teď ceny tepelných čerpadel přemrštěné? Děkuji za rady!
Já si právě říkám, že se rozběhnou nové výrobní linky na tepelná čerpadla. Slyšel jsem, že ti kdo objednali čerpadlo od IVT do konce března, ho dostanou do Vánoc. To podle mě teď nahrává zvyšování cen, což mi říkal i topenář.
Proberte se . Není ocel , nikl , hliník atd. Možná to co obědnali před rokem , tak možná takové linky smontují ale teď po novu je to masakr. Už se píše že nejsou koleje na u nás rekonstruovaných 30km železnice. Není ocel na nový most atd. To co stálo u ocele na podzim 100kč tak po vánocích už jsme nakupovali 220kč a to bylo před válkou . Teď to bude teprve mazec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.