Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s kolísáním teploty vody

Od: jinks odpovědí: 9 změna:

Dobrý den

Potřeboval bych poradit s problémem kolísání teploty vody. Rekonstruoval jsem koupelnu v rodiném domě. Původně byl v koupelně osazený sprchový kout s klasickou baterii s kohoutky (teplá, studená voda). Nově se zaměnil za sprchový box s pákovou baterií.Nastal problém, že po spuštění vody pákovou baterií jsi nastavím teplotu vody. Nějakou dobu voda teče jak jsem ji nastavil ,ale pak začne téct studená. Přidám teplou vodu a po delší době začně téct voda zase horká. Následně teplou vodu snížím a začne téct zase chladná a dokola. Po prověření vodovodního rozvodu jsem zjistil ,že tlak vody je 6 bar a nejde redukčním ventilem snížit. Může tento vysoký tlak ,způsobovat výše uvedený problém?

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Toto může způsobovat kolísání tlaku. Doporučuji použít termostatickou baterii.
jinks
hodnocení

Děkuji za odpověď.Napadlo mě ještě osadit před sprchový box regulátor tlaku.

Před samotný sprcháč to nedává moc smysl.

Regulátor tlaku to nevyřeší.

hodnocení

1x

Toto není způsobeno výměnou barterie z klasické na baterii pákovou, ale kolísá vám průtok a tlak v potrubí, v závislosti na současném spuštění jiného výtoku v domě. Takže pokud si někdo jinde pustí vodu teplou, ve sprchovém koutu se voda ochladí. Pokud ji zase zavře, tak je opět teplejší. Totéž obráceně při vodě studené. Je to způsobeno tím, že jsou všechna potrubí stejného průřezu. Pokud by byla potrubí odstupňovaná, s ohledem na odběrná místa, nejsou problémy takto výrazné. Pokud to chcete omezit, namontovat automatickou termostatickou baterii.

hodnocení

0x

Pokud je tlak vody 6 Bar a nejde redukčním ventilem snížit, pak je redukční ventil nefunkční (resp. funguje špatně, pokud vůbec).

jinks
hodnocení

Děkuji za odpověď. To že je redukční ventil po smrti mi je jasné. Jen jsem chtěl vědět ,zda to má souvislot s kolísáním teploty vody.

Pravděpodobně ano.

A nový RV osaďte na hlavní přívod vody, nikoliv jen před sprchový box..

hodnocení

0x

Ten sprchový box - můžete dát odkaz, jaký? Sanotechnik?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]