Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak frezovat dřevo

Od: tomas91 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, mám problém s frezováním dráček ve dřevu pomocí horní frézky. Když frezuju dřevo (překližka) se okolo opaluje a je černé. Nevíte čím by to mohlo být? Zkoušel jsem jezdit rychleji i pomaleji, snížit otáčky, použil jsem i jinou frézu, ale pořád je dřevo okolo černé. Už mně jen napadá, jestli to nebude kvalitou těch frézek, byly totiž levnější. Nevíte někdo, co dělám špatně? :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

3x
Jestli nepomaha zmena otacek ani rychlosti posuvu, tak je to opravdu kvalitou frezy.

hodnocení

2x

Překližka se frézuje dobře, ale je nutné mít na to pořádný nástroj - v tomto případě doporučuji pozitivně negativní monolitickou frézu. Vzhledem k malému průměru točit co největší otáčky. Posuv se doporučuje okolo3-4m/min.

igm.cz/...

hodnocení

2x

Především je třeba říci, že na kvalitní frézování je potřeba fréza s HM plátky, případně HM monolit, a nikoliv HSS fréza. Bůhví čím to tazatel dělá, moc podrobností nenapsal.

14.04.22 23:28

*palec*

hodnocení

1x

Tohle je souběh několika okolností. I ta sebelepší stopková fréza se otupí a pak pálí.

Největší problém je překližka. Dřevo tolik nevadí, největší potvora je lepidlo, to děsně tupí nástroje.

Nejlepší zkušenosti mám se spirálovými stopkami, ale tam je jednak problém cena a další problém je broušení, to každej neumí.

Takže koupit několik lepších stopek, nemusí být spirála a najít si někoho, kdo je bude brousit.

asd1
hodnocení

0x

Podle popisu kvalitou fréz - nevhodná geometrie břitu a místo odebírání třísky to pálí..

tom91
hodnocení

0x
Mockrát vám děkuji za odpovědi. Zkusím kvalitnější frézu.

Musí mít HM plátky po obvodě. Tu, co máte, je tak vhodná jedině na měkký masiv.. Stejně vám to nejspíš nepůjde. Máte i špatný nástroj. Stopková fréza , protože má nmalý průměr , má i malou obvodovou rychlost. S horní frézkou bych si dovolil maximálně do měkkého masívu. Použil bych drážkovací žiletkovou frézu

mirinda
hodnocení

0x
Tupá fréza. Nebo nevhodná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]