Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s frezováním dráček ve dřevu pomocí horní frézky. Když frezuju dřevo (překližka) se okolo opaluje a je černé. Nevíte čím by to mohlo být? Zkoušel jsem jezdit rychleji i pomaleji, snížit otáčky, použil jsem i jinou frézu, ale pořád je dřevo okolo černé. Už mně jen napadá, jestli to nebude kvalitou těch frézek, byly totiž levnější. Nevíte někdo, co dělám špatně? ![]()
Tohle je souběh několika okolností. I ta sebelepší stopková fréza se otupí a pak pálí.
Největší problém je překližka. Dřevo tolik nevadí, největší potvora je lepidlo, to děsně tupí nástroje.
Nejlepší zkušenosti mám se spirálovými stopkami, ale tam je jednak problém cena a další problém je broušení, to každej neumí.
Takže koupit několik lepších stopek, nemusí být spirála a najít si někoho, kdo je bude brousit.
Musí mít HM plátky po obvodě. Tu, co máte, je tak vhodná jedině na měkký masiv.. Stejně vám to nejspíš nepůjde. Máte i špatný nástroj. Stopková fréza , protože má nmalý průměr , má i malou obvodovou rychlost. S horní frézkou bych si dovolil maximálně do měkkého masívu. Použil bych drážkovací žiletkovou frézu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.