Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s frezováním dráček ve dřevu pomocí horní frézky. Když frezuju dřevo (překližka) se okolo opaluje a je černé. Nevíte čím by to mohlo být? Zkoušel jsem jezdit rychleji i pomaleji, snížit otáčky, použil jsem i jinou frézu, ale pořád je dřevo okolo černé. Už mně jen napadá, jestli to nebude kvalitou těch frézek, byly totiž levnější. Nevíte někdo, co dělám špatně?
Tohle je souběh několika okolností. I ta sebelepší stopková fréza se otupí a pak pálí.
Největší problém je překližka. Dřevo tolik nevadí, největší potvora je lepidlo, to děsně tupí nástroje.
Nejlepší zkušenosti mám se spirálovými stopkami, ale tam je jednak problém cena a další problém je broušení, to každej neumí.
Takže koupit několik lepších stopek, nemusí být spirála a najít si někoho, kdo je bude brousit.
Musí mít HM plátky po obvodě. Tu, co máte, je tak vhodná jedině na měkký masiv.. Stejně vám to nejspíš nepůjde. Máte i špatný nástroj. Stopková fréza , protože má nmalý průměr , má i malou obvodovou rychlost. S horní frézkou bych si dovolil maximálně do měkkého masívu. Použil bych drážkovací žiletkovou frézu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.